Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Seat Leon má prima infotainment ze staré školy. Chyběla nám jediná věc

Stanislav Kolman
Diskuze (7)

Rozhodli jsme se podrobněji proklepnout multimediální systémy jednotlivých aut a připravit z toho takový malý videoseriál. Jako první hodnotíme dlouhodobý Seat Leon FR.

Konektivita, multimediální systémy a jejich schopnosti v moderních autech jsou pro zákazníky stále důležitější. V klasických testech se jim ne tak často věnujeme do hloubky, což se vám pokusíme vynahradit naším novým videoseriálem. Rozhodli jsme se, že vás s jednotlivými infotainmenty seznámíme hlouběji a připravili jsme si pro ně i nějaké ty nenáročné disciplíny.

Jako první šel na řadu dlouhodobě testovaný Seat Leon FR, který nám dělá společnost v průběhu letních prázdnin. V této sportovní verzi dostanete standardně osmipalcovou obrazovku a systém, jenž zvládá třeba i hlasové ovládání. Za příplatek 38.500 Kč dostanete navíc navigaci a systém Full Link, který zprostředkuje propojení s Apple CarPlay či Android Auto.

Líbilo se nám, že prostředí multimediálního systému je jednoduché, přehledné, ale zároveň efektivní a intuitivní. Zkrátka takový infotainment ze staré školy, čemuž trochu odpovídá i kvalita obrazu. Nejvíc nás ale mrzela jiná věc: chybějící fyzická tlačítka. Na rozdíl od dlouhodobě testované Atecy totiž tento Leon nemá po stranách tlačítka pro přepínání mezi jednotlivými menu, takže musíte vždy spoléhat na dotyk. Chybí rovněž jeden otočný ovladač, kterým šlo v Atece například přiblížit mapu. Prostor pro ně by tu přitom byl... škoda.

Více už ale v přiloženém videu. Klidně nám dejte v komentářích vědět, co dalšího byste se přáli o jednotlivých infotainmentech dozvědět. No a taky pro náš seriál hledáme jméno…

Stanislav Kolman
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - LeonST
9. 8. 2019 15:07
Seat infotainment
Mám Xcellance, který nabízí to samé jako FR. Infotainament je v pohodě, spolehlivý a snadno ovladatelný. Zadávat ale cíl u navigace během jízdy je docela opruz, řada cílů v navigaci tam vůbec není, písmena tam skáčou, lépe využít hlasové ovládání. Stejně tak pokud např. posloucháte hudbu z SD karty, Flash nebo telefonu, v menu se pohybujete kurzorem, který je příliš citlivý a dohledat jednu konkrétní skladbu je docela fuška, stejně tak např. kontakt v telefonu. Full link a anroid auto je naopak super (kam se hrabe apple). Se Samsung Galaxy S8+ komunikuje perfektně a funguje naprosto spolehlivě za všech okolností. Waze je nejlepší navigace, která vás protáhne kolem zácpy, upozorní na nehody, práce na silnici, policajty a můžete aktivně přispívat. Zvykl jsem si na to a projedu s tím celou republiku bez zaváhání. Leon se povedl včetně infotainmentu až na malé drobnosti.
13. 7. 2019 19:27
Re: Prima...
Hlavně preferuji rozum a ten bohužel spoustě řidičů co jezdí podle waze chybí.
13. 7. 2019 17:52
Re: Prima...
Waze si "strčte" někam! Díky slepé důvěře spousty uživatelů v tuto navigaci se na cestách tvoří spousta problémů (nesmyslné objízdné trasy, zmatkující řidiči, nepředvídatelné reakce řidičů atd.).
13. 7. 2019 12:58
Prima...
Nápad na seriál s tímto tématem je fajn, ještě bych přivítal otestování Android Auto (oproti spárování s Apple Car Play tam mohou být odlišnosti), podrobnější otestování spolupráce s Waze a případně otestování hlasového ovládání celého infotainmentu.
Jako první nástřel to bylo OK, příští díly bych trochu rozšířil a dodal více podrobností.