Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jeep Uconnect je rychlý a umí toho hodně. Jen ta grafika

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

V dalším díle našeho seriálu o infotainmentech a multimédiích jsme si posvítili na systém Uconnect v dlouhodobě testovaném Jeepu Cherokee. Jak se nám líbil?

První díl naší nové série o multimediálních systémech v automobilech jsme věnovali dlouhodobému Seatu Leon, jehož infotainment zanechal dobrý dojem. V dalším videu jsme si ukázali také to, jak se připojit a jak pracovat s Apple CarPlay. Tentokrát přišel na řadu další dlouhodobě zkoušený vůz – Jeep Cherokee se systémem Uconnect.

Ve výše přiloženém videu jsem sice zmínil, že infotainment není součástí standardní výbavy a stojí necelých 66 tisíc korun, to však není úplně aktuální informace. Takto to totiž platilo pro vůz před faceliftem. Omlazené provedení už má akční paket Sound s devíti reproduktory a právě systémem Uconnect s 8,4“ obrazovkou ve všech dostupných výbavových stupních.

Systém funguje svižně, má řadu funkcí a podporuje rovněž zrcadlení telefonu prostřednictvím Apple CarPlay a Android Auto, což jsme také vyzkoušeli. Jediným negativem je snad jen poměrně zastaralé grafické prostředí, které by zasloužilo modernizaci. Více už ale ve videu.

Níže si ještě můžete připomenout naše video o Apple CarPlay…

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Martin911Turbo
28. 7. 2019 18:06
Uconnect chválím
V Jeep Renegade mám základní Uconnect 5.0 a jsem spokojený, měl jsem možnost vyzkoušet i 8.4 ten má ještě svižnější chod Android Auto, Apple Car Play
Co mi na systému vadí, absence češtiny a že nemá funkce jako v USA (dálkový start auta, vyhledání auta na parkovišti, krádeži, digitální rádio, wifi na palubě vozu)
Další mínus v Evropě je služba Uconnect life, která zpřístupní služby auta, které se potom kopírují do aplikace v telefonu (stav vozu, servis, chybové zprávy, historie spotřeby), dále je aktivní služba pro navigaci Tomtom traffic life, která je jako waze a používám stále, vytáhla mě opravd na cestách z hromady kolon, dále má perfektní seznam kamer a radatů na cestě, opět perfektní. dále je možné mít aplikace v rádiu jako facebook, twiter, itune radio, deezer, spotifi, eco:drieve)
Problém ale nastává, co se stalo mě, že jsem koupil auto od člověka co byl spárovaný s autem, auto bylo na operák a leasingovka nechtěla kontaktovat majitele aby se vymazal (nestačí resetovat rádio) to je potřeba provést skrz aplikaci v telefonu.Servis to neuměl vyřešit, česká podpora FCA také ne, tak jsem nakonec musel provést reset přes FCA v itálii, kde jsem zaslal kopii kupní smlouvy a TP, provedli výmaz a já jsem se mohl stát hlavním uživatelem a mohu přidat až další 4 členy rodiny
Jinak grafika je minimalistická a perfektní, žádné zbytečné rušivé barvy, podívejte se třeba na top spotřebiče Miele, jak je u nich řešeno ovládání