Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jaký je interiér Peugeotu 3008 po modernizaci? A co výhled na budíky?

Stanislav Kolman
Diskuze (48)

Pracoviště řidiče s označením i-Cockpit polarizuje společnost již od jeho uvedení. Peugeot jej neustále vyvíjí, přesto se i po letech najdou lidé, kterým šišatý volant a výhled na budíky nevyhovuje.

Už je to nějaký pátek, co jsem v kompaktním SUV Peugeot 3008 seděl naposledy. Přesto si moc dobře pamatuji, jak jsem tehdy s takzvaným i-Cockpitem horko těžko hledal ideální pozici za volantem, abych jej měl ve „správné“ poloze a zároveň viděl veškerá data na budících v kapličce.

V průběhu let dostala i-Cockpit celá řada dalších modelů. A 178 centimetrů vysoký Standa si někdy ideální pozici našel bez problému (508), jindy na ni zase ne a ne přijít (208). Tentokrát se nám v redakci zastavilo prostřední SUV francouzské automobilky, tak jsem si zkusil, jak mi pracoviště řidiče vyhovuje tady. A abyste nezůstali ochuzeni, připravil jsem pro vás krátké video obsahující i další inovace kabiny.

Pokud vás Peugeot 3008 – v tomto případě s plug-in hybridním pohonem a čtyřkolkou – zajímá podrobněji, co nevidět vyjde test kolegy Standy Švarce. A jestli vás na modernizované novince zajímá něco konkrétního, klidně mu dole v diskuzi zanechte dotaz.

Stanislav Kolman
Diskuze (48)

Doporučujeme

24. 4. 2021 19:31
Re: Peugeot nesmyslným i-Copitem...
To jsi napsal přesně, souhlasím s každým slovem :-)
24. 4. 2021 18:16
Re: Konkurenční vítěz
No a pro mě jsou zase nepřekousnutelné ty lesknoucí se pruhy od měření paliva a teploty! Už jsem si mohl dávno vybrat jestli chci novou firemní Octavku nebo Superba, ale budu se muset podívat po něčem co nejméně ojetém či stočeném s klasickou přístrojovkou.
24. 4. 2021 17:25
Re: Peugeot nesmyslným i-Copitem...
Tak mna si mozes pripisat a tusim si s tym prisiel uz v minule a uz v minule som ti na to odpovedal. Ja som si druhy pezot kupil aj preto, ze je tam i-cockpit. Ked som sadol uz vtedy do prveho, tak som si povedal, konecne to niekoho napadlo, ze sa nemusim na budiky pozerat cez volant. Dnes mam druhy a ak v buducnosti budem riesit nieco ine, tak neviem ako sa budem staviat napriklad k velkemu volantu. Uz teraz, ked niekam idem sluzobnym autom, tak ma to lodne kormidlo znervoznuje.
24. 4. 2021 16:11
Re: Peugeot nesmyslným i-Copitem...
Otazka znie, ci je to vdaka i-cockpitu, alebo napriek i-cockpitu. Neviem o nikom kto by sa rozhodol pre Peugeot prave preto ze je tam i-cockpit. Ale poznam niekolkych ktori si vybrali Peugeot koli dizajnu, a s tym i-cockpitom sa dako vyrovnali.

Ja osobne som strasne chcel kupit 508ku lift (ktoru povazujem za jedno z najkrajsich aut v strednej triede). Bohuzial cez ten i-cockpit nesla cesta. Pokial by tam bola moznost klasickej pristrojovky (kludne aj za doplatok), bral by som...
24. 4. 2021 16:04
Otazka priorit...
Sorry, ale mojou prioritou je pohodlne a bezpecne sedenie. Neviem preco by som mal nastavovat sedacku a volant podla budikov. Ja si to chcem nastavit tak ako to vyhovuje mne. A kym si nastavujem sedacku, volant a zrkadla, nechcem nad budikmi ani premyslat (ale ocakavam ze potom na ne budem vidiet)! Sme rozni ludia, mame rozne proporcie, takze ziadne univerzalne spravne nastavenie ktore by pasovalo pre vsetkych neexistuje. A hoci aj u klasickeho interieru sa moze stat ze niekto nevie najst vhodnu polohu, u i-cockpitu sa to zrejme stava castejsie.

I-cockpit je "inovacia nasilu", len aby sa nieco zmenilo, a aby sa Peugeot trochu odlisil. Ziadnu prakticku vyhodu tam nevidim (pokial niekto iny ano, budem rad ak mi to vysvetli). A ked postavim na jednu stranu i-cockpit a na druhu klasicku pristrojovku na ktoru pozeram cez veniec volantu, doplnenu o HUD premietany na celne sklo, tak vtedy uz i-cockpit prehrava na celej ciare...