Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Martin Vaculík a ojetá Škoda Fabia Combi III. Boduje nejen megazavazadelníkem

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)

Technický expert si tentokrát posvítil na kult českého venkova. Proklepl Fabii třetí generace, tu oblíbenější s batůžkem na zádech.

Není žádným tajemstvím, že Martin Vaculík má rád chytře vymyšlená, přesto jednoduchá auta. A na takovém seznamu nesmí dle redaktora Světa motorů chybět Škoda Fabia Combi třetí generace. Obzvlášť zohledníme-li fakt, že generace čtvrtá už se praktičtějšího karosářského provedení nedočkala.

Proč je kombík Fabie u českých zákazníků stále velmi populární vám přiblíží nejnovější epizoda bazarového videa Martina Vaculíka. V obsáhlé reportáži, která má přes dvacet minut, dojde na praktické vychytávky, jízdu, ale také podrobné informace o motorech. Jako vždy se i tentokrát máte na co těšit! Celá epizoda je již tradičně součástí Auto.cz Premium+ a po odemknutí ji najdete níže v tomto článku. Jen připomínáme, že první měsíc můžete prémiový obsah vyzkoušet za jedinou korunu!

Nedávná videa Martina Vaculíka

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)

Doporučujeme

29. 3. 2023 14:35
Mám přesně tuto, ale před faceliftem bez FPČ.
Souhlasím s mechanikem v servisu, to auto je prostě super. Jen bych kupoval verzi před faceliftem v září 2018, kde udusili výkon motoru filtrem pevných částic, předtím byl jen katalizátor a to je daleko levnější, spolehlivější a má to o 3KW větší výkon a v případě zanesení FPČ ještě víc.
Co v recenzi zaznělo, jak to neuvěřitelně sviští, tak souhlas, 2 litrový dýzláky to na semaforech vypráská, 2 rychlost točí do nějakých 105km/h a prožnost motoru na 2 a 3 je naprosto úchvatná, něco úžasného na 1litrový obsah. Co nebylo zmíněno v recenzi, 81KW verze má větší přední kotouče 288mm slabší mají malé 256mm a je to rozdíl, ty 288 jsou brutálně spolehlivé a brzdí to tak, že máte co dělat, aby člověk nevyletěl předním sklem, několikrát mě to zachránilo auto před srážkou se zvěří. Další věc jak bylo zmíněno v recenzi, že je to auto měké, je to do až neskutečné míry způsobené pneumatikama. Měl jsem na autě Barum Bravuris5 a díky tomu, že je v kufru samý plast a minimální tepecírung, je i díky velkému kufru velmi citlivé na hluk od kol, to auto pokud osadíte špatné pneu hučí od kufru jak kdyby jste měli vadné ložisko. Rozhodně doporučuji na zimu koupit Barum polaris 5 185/60 r15 XL a na léto nešetřit a koupit Michelin Primacy 4 XL, to auto nejen, že je naráz úplně tichoučké, ale úplně se změní i charakteristika podvozku, v zatáčce to rázem má úplně jiné chování a v kombinaci s Michelin a skvělýma brzdama co mi natočili 200 000 na původní kotouče a destičky vás doslova uchvátí co se týče brzdného účinku. To např. 4 octávka může jen tiše závidět. Spotřeba 5,5l když člověk jede piánko, když jede jako kanál, ale fakt jako dobytek, tak 7,3l , ale ty protáhlé ksichty v těch 2l diesel Octávkách a Pasatech za to stojí :-) :yes: Jediný co mi na autě vadí, je horší povozek oproti Scale, je to znát a pak Scala má lepší sedačky, ale jinak to auto za ty peníze naprostá pecka 81KW, slabší nebrat.