Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Martin Vaculík a Škoda Fabia III s motorem 1.4 TDI. Opravdu je to takový průšvih?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (33)

Majitel Fabie třetí generace s motorem 1.4 TDI se Martina Vaculíka ptá, zdali je tato motorizace opravdu takovým malérem, jak se traduje.

Kromě velkých a obsáhlých videí pro vás technický expert Světa motorů Martin Vaculík pravidelně připravuje i odpovědi na vaše otázky. V nejnovějším díle dostal dotaz na Škodu Fabii třetí generace s motorem 1.4 TDI o výkonu 66 kW v kombinaci se samočinnou převodovkou DSG.

Jde o kombinaci, která se v bazarové rubrice našeho partnerského časopisu netěší zrovna velké oblibě a Martin Vaculík zpravidla doporučuje se dané motorizaci vyhnout. Ale opravdu je to takový průšvih, jak se traduje? Nebo s vhodným přístupem a řádným servisem žádné starosti nehrozí? Odpovědi se dozvíte výše.

A pokud vás zajímají další videa, která s Martinem Vaculíkem chystáme, nezapomeňte sledovat náš instagramový profil @auto.cz. Tam také můžete technickému specialistovi poslat svůj dotaz, který se objeví třeba v dalším díle.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (33)

Doporučujeme

16. 5. 2021 19:41
Moje zkušenosti.
Mám ve svém okolí fabii 3 1.4tdi 77kw combi a sice, je to 3válec, tak přesto má spoustu výkonu. Seděl jsem v tom a byl jsem mile překvapen, jak auto krásně tahá. :) Co se týče údajného přehřívání, to se téže neděje. Auto jezdilo při 35° venku, vysoké otáčky a ani přesto se ukazatel teploty nepohnul a byl stále v půlce. :)
Avatar - Ada je zase tady
8. 5. 2021 10:20
Re: univerzální auto neexistuje?
v podstatě ano, ale VÝHRADNĚ s dieselem!!!
Avatar - Ada je zase tady
8. 5. 2021 10:17
Re: Pochvalovat si R3 dehet
Už ta poznámka "dehet" je urážlivá. Proč? S dieselem se lépe jezdí, není nutno podřazovat do otáček zubní vrtačky, má větší krouticí moment, menší exhalace CO2, menší spotřebu a větší životnost. Trochu větší hlučnost nevadí, naopak řidič slyší, že jede v autě a ne pouze virtuálně jako v počítačové hře.

Problém uhlíkové stopy lze snadno řešit vyloučením všech špinavých benzínových motorů a sešrotováním benzínových aut. Už aby to bylo. Diesel je motorem budoucnosti! :yes:
Avatar - Ozzman
8. 5. 2021 09:14
Re: univerzální auto neexistuje?
Jakto ? Pro kupce ojetin je to Rapid TSI “dalnicni predator” a jako nove auto Landcruiser , moc Vaculdu nesledujes co ?:D
Avatar - Ozzman
8. 5. 2021 09:13
Re: Vaculík evo
V tom, jak dokaze vychvalit na zakazku cokoliv ? Jo , to teda !