Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nissan NV400 – Detailní prohlídka lehkého užitkového modelu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nissan NV400 je součástí smělého plánu automobilky Nissan na zdvojnásobení svého podílu na evropském trhu lehkých užitkových vozů.

Nissan NV400 vychází z poslední generace Renaultu Master, jejíž uvedení na trh proběhlo v loňském roce. Od svého francouzského příbuzného se Nissan stejně jako Opel Movano odlišuje díky designu předních partií. Ten byl navržen ve studiu Nissan Design Europe v Paddingtonu, zatímco na úpravách techniky se pracovalo v Nissan Technical Center v Bedforshire.

Stejně jako Renault a Opel má i NV400 pod kapotou čtyřválcový turbodiesel 2,3 dCi, který bude nabízen s výkony 74 kW (100 k), 92 kW (125 k) a 110 kW (150 k). První verze disponuje točivým momentem 285 Nm, druhá má 310 Nm a třetí 350 Nm. Všechna tři provedení splňují emisní normu Euro 5. Standardem je šestistupňová manuální převodovka, pro dvě nejsilnější varianty je alternativou robotizovaná převodovka.

Nissan NV400 nabídne tři délky rozvoru, čtyři celkové délky a tři výšky karoserie. Nákladový prostor tak nabízí objem 8 až 17 m3. Kromě dodávkové verze bude NV400 k dispozici i v provedení Combi pro dopravu osob i nákladu a Nissan tento model nabídne i jako šasi s kabinou pro montáž speciálních nástaveb.

Celková hmotnost Nissanu NV400 se pohybuje od 2,8 t do 4,5 t a maximální užitečná hmotnost dosahuje v závislosti na karosářské verzi až 2,5 tuny. Za vybrané verze může být připojen přivěs o hmotnosti až 2,5 tuny a v případě verzí s pohonem zadních kol a dvoumontáží to může být až 3,0 tuny.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)