Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nová Škoda Fabia zachycena v provozu! Vypadá o poznání dospěleji

redakce AUTO.CZ
Diskuze (213)

Po českých dálnicích se prohánějí testovací prototypy nové generace Škody Fabia. Jeden zachytil čtenář Jakub a poslal nám i pár postřehů.

Premiéra nové Škody Octavia sice proběhla již v roce 2019, podrobně jsme se ale s vozem seznámili až v průběhu roku 2020. A do toho nám automobilka představila ještě zbrusu nové elektrické SUV Enyaq. Nemyslete si ale, že by v Mladé Boleslavi vystříleli všechny novinky a letos neměli co nabídnout.

Rok 2021 bude patřit především čtvrtému pokračování Fabie. Škodovka zatím nepotvrdila, kdy nástupce malého vozu oficiálně představí, protože se ale na českých dálnicích a cestách objevuje stále více testovacích prototypů, zřejmě už nebudeme čekat dlouho. Jen připomeňme, že Fabia nejprve dorazí jako pětidveřový hatchback. O něco později pak nabídku doplní i kombík, což bude minimálně v Evropě takový automobilový unikát. Žádná jiná značka dnes kombi této velikosti nenabízí.

Jeden z testovacích kousků zachytil na dálnici D10 čtenář Jakub Růta, který nám video zaslal do redakční pošty a my mu tímto děkujeme. Jak sám připsal, Fabia se zdá širší a dospělejší než současná generace. Zároveň je na jeho záběrech alespoň z části vidět interiér, kde bychom se měli dočkat stejné koncepce jako u Scaly či Kamiqu. To znamená volně stojící displej multimediálního systému a výdechy klimatizace pod ním.

Zásadní novinkou v oblasti techniky bude přechod na platformu MQB A0, čímž Fabia konečně dorovná krok s koncernovými sourozenci. Skladba pohonných jednotek je stále v řešení, zcela jistě se objeví litrové tříválce 1.0 TSI a verze TGI na CNG. Nasazení mild-hybridů se stále zvažuje, stejně tak není jistý příjezd čtyřválce 1.5 TSI. Naopak téměř jistě můžeme vyloučit turbodiesel 1.6 TDI, jenž před časem zmizel i z nabídky Scaly a Kamiqu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (213)

Doporučujeme

Avatar - wakantanka
20. 1. 2021 11:50
Re: Re: nic zvlastne
No ale to je viac menej extrém. Bežný užívateľ/kupec Fabie netočí republiku na otočku. Menšia nádrž bude vadiť obchoďákom, ktorí to auto nafasujú a nebudú mať na výber.
Avatar - Mikesus
18. 1. 2021 19:31
Re: Re: nic zvlastne
Parkrat se mi povedlo 43litrovou nadrz projet za den, ale je pravda ze jsem projel celou republiku, Praha-Ostrava-K.Vary a vyšlo to akorát na tu nadrz ještě s mensi rezervou.
Avatar - wakantanka
15. 1. 2021 11:23
Re: Re: nic zvlastne
Lepšia normovaná spotreba = menšia zásoba nutného paliva. Ktorá iná automobilka okrem MB ti dá na prianie väčšiu nádrž? Však to auto je primárne na mestskú a prímestskú premávku, kde sú benzínky na každom rohu. Dovolím si tvrdiť, že len veľmi malé percento užívateľov dokáže vyjazdiť dennodenne 40 litrovú nádrž.
Avatar - wakantanka
15. 1. 2021 11:19
Re: Re: nic zvlastne
Mno, ale do Fabie sa s najväčšou pravdepodobnosťou nedostane ani 1,5 TSI, o dvojlitri nehovoriac.
Avatar - twistedTSD
13. 1. 2021 11:43
Re: Pěkné
Swift Sport má mít dynamiku 1.0 TSI, takže to už bude velmi warm. Fiesta je plnohodnotný HH a nevím, kolik stojí, přijde i20, ale P GTI se teď neprodává. Ten výběr je fakt omezený. Scala 1.5 TSI stojí 450-500 tKč, takže Fabia by rozhodně nemusela stát 600. Bylo by to fajn. Ale jasně, člověk už je dnes rád, když sežene něco lepšího než 90k litr.