Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video s Audi RS e-tron GT na letišti: Opravdu je tak šíleně rychlé, jak tvrdí tabulky?

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

V naší redakci se zastavil další elektromobil, který na rozdíl od většiny ostatních bateriových vozů slibuje opravdu famózní dynamiku. Plni očekávání jsme se jeli přesvědčit na letištní plochu v Milovicích.

Elektrické Audi RS e-tron GT, první elektrické „ereso“ čtyř kruhů, vám podrobně představíme v připravovaném testu. Ještě před jeho uveřejněním se ale pojďme podívat, jak je na tom elektrické „gétéčko“ s dynamikou v přímce. V průběhu testování jsme jej totiž provětrali na ploše milovického letiště.

Nejvýkonnější specifikace nového modelu Audi slibuje na papíře působivé parametry. Vpřed jej pohání dva elektromotory (přední 175 kW, zadní 335 kW) tvořící pohon všech kol a kombinované s dvoustupňovou převodovkou. Systémový výkon má hodnotu 440 kW, krátkodobě s aktivní funkcí launch control však síla vzroste až na 475 kW. Ruku v ruce s točivým momentem 830 newtonmetrů se dostáváme na stovku za 3,3 sekundy, ze které lze pokračovat na maximální rychlost 250 km/h.

Vybaveni měřící technikou jsme se na letišti chtěli přesvědčit, jestli lze takové dynamiky opravdu dosáhnout, aniž bychom modelu RS e-tron GT jakkoliv pomohli (třeba volbou vhodnějších pneumatik). Dokonce ani akumulátor s využitelnou kapacitou 85 kW nebyl nabitý zcela do plna, ale měřící pokusy jsme prováděli při nějakých 70 procentech. Jak to celé probíhalo už se můžete podívat v přiloženém videu!

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

21. 6. 2021 18:04
Paul Walker is back
Finta čum a řiď