Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: VW Arteon konečně jako kombík. Jak je na tom s místem? A co nové pracoviště řidiče?

Stanislav Kolman
Diskuze (50)

Do redakce zavítal Volkswagen Arteon po faceliftu, který kromě nespočtu různých inovací přinesl i zcela novou karosářskou verzi Shooting Brake. Na atraktivní kombík jsme se podívali v nejnovějším videu.

Jen se na tu stylovku podívejte ve videu. Ať už jsou vaše automobilové preference jakékoliv, je potřeba uznat, že omlazenému Arteonu to ve „správné“ barevné konfiguraci opravdu sluší. Tento testovaný kousek dostává výrazné červené lakování, 20" kola a vybavený je až po strop.

To ve výsledku znamená opravdu líbivé auto, na druhou stranu ale nečekejte žádnou lidovou cenovku. Tento Arteon totiž po započtení všech příplatkových položek přijde na 1,7 milionu korun! A to se prosím pěkně bavíme o autě, kterému ve výbavě chybí jedna docela podstatná věc. O co jde se dozvíte v přiloženém videu, kde jsme se kromě jiného zaměřili na kufr, prostornost ve druhé řadě a také modernizované pracoviště řidiče.

Příjezd praktičtější karosářské verze chválíme, ale jsou všechny inovace opravdu ku prospěchu? Zhodnocení už necháme na vás. Závěrem dodejme, že na test Arteonu Shooting Brake 2.0 TDI se můžete těšit již zítra. Tento testovaný exemplář s motorem 2.0 TSI 200 kW DSG 4Motion se na našem webu objeví příští týden. V testu se samozřejmě dozvíte i to, jak horká novinka jezdí.

Stanislav Kolman
Diskuze (50)

Doporučujeme

Avatar - rohYpnol
16. 3. 2021 18:44
Re: Arteon Shooting Break
Podélné uložení a V6 není žádným znakem prémiovosti. Je to znak klasické (a bohužel do značné míry již přežité) koncepce. Většina prémiových modelů dnes stejně jezdí s R4.

Klasická koncepce nerovná se prémiovost. Že dříve většina prémie využívala tuto klasickou koncepci je pravda.

Chceš příklad? Třeba Dodge Charger. Co je na něm prémiového vážně nevím.
Avatar - iudex
16. 3. 2021 15:47
Re: Arteon Shooting Break
V druhej vete poprieš čo napíšeš v prvej. To sa potom ťažko diskutuje. A keď pre teba šesťvalec uložený pozdĺžne a poháňajúci zadné kolesá nie je prémiová technika, tak... rovnako nie je o čom diskutovať. ;-)
Avatar - rohYpnol
15. 3. 2021 21:29
Re: Arteon Shooting Break
Sorry, ale na Stingeru není prémiového zhola nic. Je tam jen ten V6, uložení a pohon, ok to beru. Ale to je jen s jedním motorem. A jinak? Ne, Stinger je výrazně víc mainstream než Arteon.
Avatar - rohYpnol
15. 3. 2021 21:20
Zvláštní
Video bylo vlastně fajn, ale upřímně i pohled do akvárka je zábavnější. Vlastně mi přišlo, že jsem se ani nedíval na video, ale na nějaký rozhovor s politikem... Ono už to téma podle mě bylo špatně vybrané. Arteon je obrovské auto s prostorností snad i nad úrovní Superbu a kombík (ano, shooting brake není v tomto případě nic jiného než kombík) je na tom samozřejmě ještě líp než klasický Arteon. Téma mi přišlo tak nějak ... smysluplné stejně jako pozvat si pornohvězdu do debaty o jaderné elektrárně... a poslouchat odpovědi: "já jsem pro elektrárnu, protože kouří stejně jako já, bude stále tvrdá a pevná a pořád bude jen stát... a co bude po čtyřicítce je mi u... navíc bude fakt hrozně drahá, budou ji znát všichni chlapi, a vystřídá se jich tam spooousta! A těch zásunů co tam bude!! Navíc je vevnitř furt mokrá!".

Za mě jeden z nejlepších Volkswagenů spolu s Touaregem. Tyhle dva modely se extrémně vydařily. Jenže nástupce Arteonu nebude, takže kupujte a berte dokud je! Krásný a navíc navýsost praktický kus auta. Dokonce i Passat už má přijít jen jako kombi...

Žijeme v době, kdy modely ve výrobních programech padají jak covidi na JIPkách... Smutné, ale je to tak. EV je covid autoprůmyslu!! Všichni se tomu vyhýbají, pár zkratomozků tyhle bludy propaguje. Všichni do toho jen sypou peníze a výsledek? Zdražování, vypadávání úspěšných modelů z výroby.... :-! :-!
Avatar - rohYpnol
15. 3. 2021 21:14
Re: Ovládání
Logika tam je. Sjednocení na dotykové ovládání. Rozumím tomu proč. Považuji to za stále lepší řešení než ovládání přes display. V dnešní době tedy chválím. I když je to horší řešení než klasické kolečko.