Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Znáte všechny chytré funkce svého Audi? Prozkoumali jsme je na unikátní mašině

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Pro novodobé velké vozy značky Audi se stal charakteristickým poznávacím znamením infotainment se dvěma obrazovkami pod sebou. Mají hodně funkcí, znáte opravdu všechny?

Dost možná jste na našem webu zaznamenali naše nadšení z Audi A6 Avant, jíž právě teď podrobujeme dlouhodobému testu. Právě současná generace „šestky“ se stala prvním modelem čtyř kruhů se zbrusu novým pracovištěm řidiče, které si postupně našlo cestu do dalších a dalších modelů.

Infotainmentu jsme se věnovali v samostatném videu a už tehdy jsme jej označili za nejlepší dotykové ovládání současnosti. Multimédia jsou přehledná, mají samostatný (byť dotykový) panel pro nastavení teploty, obrazovky disponují haptickou zpětnou vazbou…

Funkcí systému je však tolik, že některé jsme objevili až po několika týdnech společného soužití s vozem. Abychom nezůstali ochuzeni o žádnou, vypravili jsme se do školícího centra Audi, kde jsme si pod taktovkou Jiřího Rozkošného z českého zastoupení značky na multimédia posvítili do posledního detailu. Jirka nám navíc představil méně známé funkce, o kterých uživatelé mnohdy ani nevědí, život v autě vám přitom mohou značně usnadnit.

Na prezentaci všech multimediálních dovedností jsme přitom vůbec nepotřebovali fyzické auto. Školící centrum je totiž vybaveno netradičním strojem, jenž simuluje funkce skutečného vozu – nejen chod displejů, ale i digitálního přístrojového štítu, panelu na stropnici či tlačítek ve výplních dveří. To značně usnadňuje školící procesy techniků, kdy jich postup na této mašině může sledovat klidně plná místnost. Ostatně, mrkněte na video výše!

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Doporučujeme

8. 3. 2023 11:14
tak to nepotřebuju...
Děkuji, ale toto auto nikdy mít nebudu a ty co ho mají tak stejne telefonuji s telefonem v ruce.. 90% majitelu ani nevi co ma v aute a co ho pohani... :-[]
Avatar - -peterp-
7. 3. 2023 19:48
ještě k těm oblíbeným
děje se to jednou za čas - kliknu na oblíbenou položku a ona se vymaže, já jsem nasranej, někdy pomůže restart, někdy ne. Tuší někdo, čím to je? Proč? Tenhle stav teď řeším tak, že jako první vždy klikám na domácí adresu a jen pokud toto neskončí hláškou, že domácí adresa neexistuje a mám ji zadat, klikám na tu míněnou oblíbenou položku. Hrozná blbost. Přitom třeba ve starší A4, kde byla lišta oblíbených sada fyzických tlačítek, to fungovalo absolutně bezvadně.