Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Arteon končí: V Česku už je dostupných pouze 8 kusů

Lukáš Volšický
Diskuze (43)

Volkswagen oficiálně ukončil výrobu manažerského Arteonu a ve výrobě zatím ponechává pouze praktičtější variantu Shooting Brake. Nástupcem spalovacího modelu má být vlajkový elektromobil ID.7.

Už v loňském roce německá automobilka Volkswagen vyhlásila akční plán komplexních úspor s cílem maximalizovat zisky, aby ochránila zaměstnance a soustředila se na nejziskovější produkty. S oficiálním oznámením současně zveřejnila, že v budoucnu ukončí produkci nejméně žádaných i stárnoucích modelů a prvním z nich bude Arteon. K ukončení výroby vlajkové limuzíny a nástupce modelů Passat CC a CC dochází právě teď.

O definitivním konci klasického Arteonu začátkem tohoto týdne informovala zahraniční média a my jsme se obrátili na české zastoupení značky, abychom vám přinesli informace o našem tuzemském trhu. Volkswagen oficiálně potvrzuje, že poslední liftback Arteon vyrobil už loni a v aktuální nabídce zatím zůstává pouze praktičtější rodinné kombi Shooting Brake.

Nový standardní Volkswagen Arteon si tak v Česku můžete koupit už jen ze skladových zásob – aktuálně je u nás k dispozici posledních osm kousků. Varianta Shooting Brake je stále dostupná včetně konfigurátoru s možností objednání vozu ve výrobě, která bude probíhat přibližně do května 2026. Bohužel, přesnější informaci o termínu, do něhož si nový Arteon Shooting Brake můžete objednat, jsme se nedozvěděli.

Video se připravuje ...

Ukončení výroby Arteonu má spojitost i se zahájením prodeje nového vlajkového elektromobilu ID.7. Ten je duchovním nástupcem manažerského modelu, který se podle dnešních informací nikdy nedočká spalovacího nástupce. Shooting Brake bude v následující době nahrazen elektrickým kombi ID.7 Tourer.

Volkswagen současně uvádí, že aktuální Volkswagen Arteon se v následujících dvou letech bude vyrábět bez dalšího faceliftu. Automobilka se tak začíná nacházet na konci éry spalovacích motorů, protože už v roce 2032 chce vyrábět pouze elektromobily. O tom svědčí i nový faceliftovaný Golf, poslední spalovací model svého druhu. Značka navíc chce zkrátit dobu vývoje nových modelů z 50 na 36 měsíců.

Lukáš Volšický
Diskuze (43)

Doporučujeme

Avatar - twistedTSD
12. 2. 2024 15:39
Re: Další chyba VW
Wow, Američané a Číňané už nekupují ICE? To je mi novina.
7. 2. 2024 15:23
Arteon R.I.P. 😭
Vážení, to že někdo upřednostňuje elektrické vozy je jeho věc. Každý ať si kupuje co chce a netlačí svůj názor ostatním 😤. Měl jsem v životě spoustu aut a za mě je elektrifikace pro drtivou většinu lidí prostě blbost. Z mnoha známých důvodů. Hybridní technologie by měla být prioritní. Logicky.
Arteon je jeden z nejlepších aut od VW. ♥️ Všechno skvělé ale někdy končí. Za pár let budu stále šťastným uživatelem tohoto, pro mě dokonalého vozu, a ID7 a jemu podobní mě doufám minou......... I když vedle Artíka by se vešli 😇 No uvidíme 🤔
7. 2. 2024 13:58
Re: moc líbí
Ano pro lidi, co pravidelně jezdí 500 km, EV rozhodně není a ještě dlouho nebude. Což je ale úplně v pořádku, protože se bavíme o zlomku populace a stejně není možné, aby na EV v nějaké rozumné době přešli všichni. Ale jako alternativa pro lidi, co mají nízký nájezd a dostatek financí, mi EV přijde ok.
7. 2. 2024 13:44
Re: No, auto pěkné...
Já na horách bydlím :-) Arteon to vše zvládl, nikdy s tím nebyl žádný problém. Já dole žádnou gumu nemám, tak možná je to tím... Mám tam kovovou chromovanou lištu.
7. 2. 2024 12:44
Re: No, auto pěkné...
Já mám Arteona 2 roky. Nic mi nikdy nepřimrzlo a to bylo kolikrát auto komplet od ledu, stojí když jsem v práci hodiny venku a vše v pohodě. Nikdy mi nic nepřimrzlo ani náznakem a to bydlím a pracuju v horské oblasti. Netvrdím, že se to nikdy nemůže stát, ale že by to byl problém a nebo bych kvůli tomu auto nekupoval? To určitě ne. A takové auto bez nezávislého topení je normálně zločin....