Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Caddy Edition 30: Pracant slaví třicetiny

Aleš Jungmann
Diskuze (2)
Evropská verze Volkswagenu Caddy bude příští rok slavit kulaté třicetiny speciální hi-end edicí, v nabídce bude i 2,0 TDI o výkonu 125 kW.

Ačkoliv se za oceánem příbuzná verze VW Rabbit Pickup vyráběla již od roku 1979, evropská první generace Caddyho byla na trhy uvedena až v roce 1982. Volkswagen proto chystá na příští rok oslavu třicetin úspěšného modelu (celosvětově bylo prodáno více než 1,5 milionu vozů) jejíž součástí bude i uvedení speciální edice.

Jak bude speciální model vypadat ukázal Volkswagen již na letošním autosalonu ve Frankfurtu, kde představil koncept Caddy Edition 30. Ten má mít velmi blízko k budoucí sériové podobě vozu.

Hned na první pohled zaujme koncept lesklou, černě lakovanou střechou (černé jsou i ližiny) a sedmnáctipalcovými litými koly. Nápisy odkazující na limitovanou edici lze nalézt na bočních posuvných dveřích, prahových lištách i na zádi vozu. K dispozici bude pět barevných provedení: bílá Candy White, stříbrná Reflex Silver, červená Salsa Red, zelená Primavera Green a žlutá Sunny Yellow. V pěti- či sedmimístném interiéru nalezneme sedadla čalouněná Alcantarou, kožený multifunkční volant, klimatizaci Climatic a od okolního prostředí oddělují pasažéry na zadních sedadlech ztmavená okna.

Pod kapotou verze Edition 30 se objeví jeden benzinový agregát (1,2 TSI, 77 kW) a tři vznětové. Jde o 1,6 TDI o výkonu 75 kW, 2,0 TDI o výkonu 103 kW a konečně vrcholný agregát 2,0 TDI o výkonu 125 kW. A právě tato motorizace byla společně s dvouspojkovým automatem DSG pod kapotou vystaveného konceptu. Nejvyšší rychlost tohoto provedení je

196 km/h a jde tedy o vůbec nejrychlejší produkční VW Caddy v historii.

Aleš Jungmann
Diskuze (2)
Avatar - pumpkin
20. 9. 2012 22:41
Re: 30 rokov
S tými fotkami je to problém samotného Volkswagenu, že nespravil kolekciu so všetkými generáciami pokope. Pri podobných oslavách, resp. edíciách je to celkom bežné. A treba tu aj obyčajné krátke správy, takže na článku nevidím nič zlé.
O 30. výročí sa obšírnejšie písalo už v apríli:
[odkaz]
20. 9. 2011 12:43
30 rokov
Pracant neslávi, slávi iba meno. Podobne ako v prípade Golfa.
Mimochodom, keď už oslavy 30 rokov, tak by to už snáď stálo za námahu zostaviť peknú fotogalériu VW Caddy od počiatkov až po dnešok, nie? Sakra, ľudia, načo nás zasypávate hromadou článkov o ničom? Pár povrchných riadkov, super titulok a hurá, ideme ďalej!
Menej by bolo viac. Menej článkov a poctivo spracovaných, obsažných a zaujímavých. Sorry, Aleši, ale auto.cz, mám pocit, je stále plnšie kdejakého blivajzu na úkor niečoho solídnejšieho. Čas od času dobrý test proste nestačí. Aj ostatné články by mali byť o niečom. Nie sú potrebné nové témy (myslím tým anketu na tipy od čitateľov), je potrebný nový prístup.