Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen ID.4 se nebojí terénu ani práce, na kouli utáhne až 1,9 tuny

Ondřej Mára
Diskuze (14)

S blížícím se datem premiéry odhaluje automobilka Volkswagen další zajímavosti o připravovaném elektrickém SUV.

Elektrický Volkswagen ID.4, jehož premiéra je naplánována na 23. září, se tentokrát snaží zaujmout záběry z testovací trati, kde chce dokázat svou stoprocentní příslušnost k automobilům třídy SUV. Nechybí tak demonstrace sjíždění prudkých svahů, testování křížení náprav nebo jízda náročnějším terénem.

Poté je za elektrické SUV připojen vlek, jehož hmotnost může podle automobilky dosahovat až 1,9 Tuny. ID.4 tak sice zaostává za Teslou Model X, která oficiálně nabízí tažnou kapacitu 2,250 kg (a neoficiálně roztáhla i letadlo), ale hravě překonává prémiový Jaguar I-Pace, který utáhne jen 750 kilogramů.

Video také opět poodhaluje design, který už ale pro nás není v zásadně nijak překvapivý. Již před delší dobou totiž z Číny utekly fotky kompletně odhaleného VW ID.4, kde je vidět v celé parádě. Design produkčního vozu přitom zůstává celkem věrný předloze v podobě konceptu VW ID Crozz.

Video se připravuje ...

Interiér odhalila automobilka před pár dny, ani zde ovšem nečekejte nic nového. ID.4 totiž převzala řadu prvků od elektrického hatchbacku ID.3. Oba vozy tak sdílejí stejný volant, digitální přístrojový štít i dotykovou obrazovku systému infotainmentu.

Volkswagen ID.4 se tak v podstatě stává SUV verzí modelu ID.3, čímž Volkswagen de facto kopíruje přístup Tesly. Ta totiž z dostupného elektrického sedanu Model 3 rovněž vyrobila SUV model s označením Model Y. Vzhledem k blízkosti šéfů VW a Tesly by nás ale podobný přístup neměl příliš překvapovat.

Technické parametry by pak mohly být shodné s nedávno představenou elektrickou Škodou Enyaq iV, se kterou bude Volkswagen ID.4 sdílet platformu a techniku. Na detaily si však budeme muset počkat až do 23. září, kdy proběhne globální premiéra modelu.

Ondřej Mára
Diskuze (14)

Doporučujeme

15. 9. 2020 15:14
Re: v pátek
:D :D :D :-[] :-[] :-[] :yes: :yes: :yes:
Avatar - chalan66
14. 9. 2020 22:50
hmmm
Presne HMMM ? Neviem prečo, ale mám pocit, že s príchodom elektromobility, prichádza vlna lacno vyzerajúcich paluboviek a interieru. Toto vyzerá ako Renault Clio z roku 1999 ! Zámienka aby sa pri facelifte, mohli pochváliť viac a viac luxusom a preto začínajú na NULE ? No proste hrôza !
Avatar - Mikesus
14. 9. 2020 21:44
Re: v pátek
DPD mi vozi pravidelně a vzdy jezdi jedno auto/kuryr. Bez ohledu na změnu řidičů, mají vždy to samé číslo. Navic dopředu žádné echo nedávají, ani emailem ani SMS, takže vím jen to, ze jezdi kolem 10. a vzdy cca 2 minuty dopředu vol. Kdyz potrebuju jiny cas, ráno mu hned zavolam a domluvim se na jindy, nebo ze se někde potkáme na cestě.
Takze dost pochybuju o tom, co tvrdí Ada.
14. 9. 2020 16:58
Re: Dojezd?
Zas když zapřáhneš 1,9 tuny na vrcholu kopce, tak máš dole plně nabitou baterku
14. 9. 2020 16:56
Re: v pátek
Aha, chyba na mé straně. Myslel jsem PPL, ti mi posílají číslo i čas dosručení.
DPD neobjednávám