Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Jetta GLI se dočkal lehkých retuší

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Volkswagen si pro severoamerické trh připravil nenápadnou modernizaci sportovně laděného sedanu Jetta GLI.

Volkswagen na jaře loňského roku představil modernizovanou Jettu pro severoamerický trh a na podzim byla uvedena i evropská verze. Ostřejší provedení GLI se ovšem dočkalo úprav i pro modelový rok 2016. Změny se týkají především vzhledu a výbavy, zatímco technika pod kapotou se nemění.

Karoserie prodělala úpravy v oblasti předních partií, kde je nově tvarovaný přední nárazník s novými mlhovými světly, který Jettu GLI opticky přibližuje Golfu GTI. V podobném duchu se nesou i změny zadních partií, kde je rovněž nový zadní nárazník a mohou zde zářit LED koncové svítilny. Standardem pro Jettu GLI jsou 18-palcová litá kola Mallory.

Modernizovaná Jetta GLI s výbavou SE nabízí bezklíčový přístup a startovací tlačítko, automatickou dvouzónovou klimatizaci, střešní okno, elektricky stavitelné sedadlo řidiče, vyhřívání předních sedadel, přední i zadní parkovací asistent, zadní parkovací kameru, audio systémem Fender® Premium, automatické světlomety, dešťový senzor a nejnovější specifikaci infotainmentu MIB II (Modular Infotainment Matrix). Vyšší stupeň výbavy SEL přidává mimo jiné bi-xenonové světlomety, systém sledování slepého úhlu, navigační systém a HomeLink.

V přídi Volkswagenu Jetta GLI pro modelový rok 2016 i nadále pracuje motor 2.0 TSI, který disponuje výkonem 156 kW a točivým momentem 280 N.m. Prostřednictvím šestistupňové manuální nebo dvouspojkové převodovky jsou roztáčena kola přední nápravy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
11. 6. 2015 23:20
Re: Má to smysl?
novy naraznik tohoto sh*itu je dulezity. pokles o 12% je prkotina
11. 6. 2015 19:47
Má to smysl?
Proč zde píšete o VW pro severoamerický trh, když zprávy z tohoto regionu ignorujete? Nebo Vám jedná zpráva o prodeji aut v USA v sekci rychlých zpráv přijde dostatečná? Proč nepíšete aspoň něco o největším trhu na světě? není to zajímavé? Třeba jako poklesy prodejů o 12% u VW za květen?