Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Phaeton: Možný návrat do USA

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (124)
Volkswagen Phaeton se dočká své druhé generace. Její prodej má probíhat kromě Evropy a Číny i na severoamerickém trhu.

Podle informací, které získal server Automotive News od zástupců severoamerické pobočky Volkswagenu je téměř jisté, že se bude druhá generace luxusního sedanu nabízet i ve Spojených státech. Současná generace zdejší trh přitom opustila kvůli neuspokojivým prodejům.

Nový Phaeton má zacílit na zákazníky, kteří mají zájem o luxusní a zároveň nepříliš nápadný automobil. Druhá generace nejluxusnějšího Volkswagenu má zůstat věrná délce jen lehce přesahující pět metrů a sdílet modulární hliníkové platformy s modely Audi A6 a A8. S ostatními koncernovými vozy bude nový Phaeton údajně sdílet až 70 % komponentů – od podvozku, přes motory a převodovky až po části interiéru a palubní elektroniku.

Nová limuzína z Drážďan samozřejmě použije tu nejmodernější techniku. Pod kapotou máme očekávat menší motory než dosud, údajně se už nepočítá s šestilitrovým dvanáctiválcem do W, který mimo jiné používá Bentley Continental GT. Phaeton by naopak mohl být poháněn čtyřlitrovým osmiválcem ze současného Audi S8. Pravděpodobná je také hybridní verze Phaetonu.

Phaeton ovšem nebyl jedinou novinkou, kterou zástupci severoamerického Volkswagenu v souvislosti se zdejším trhem zmínili. V nabídce Volkswagenu je podle nich prostor pro menší SUV, které se zařadí pod Tiguan a zároveň i pro velké SUV mířící nad Touareg a nabízející tři řady sedadel. O novém menším SUV se v souvislosti s novou generací Pola zmínil i německý Auto Bild.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (124)
30. 7. 2012 22:31
Re: Backup A8
ROFL :yes:
30. 7. 2012 22:27
Re: IMAGE
souhlas, navic je to nic nestoji, je to v podstate prebalena A8cka nez nove auto.
phaeton1 byl jen jakysi prodejni pokus, ktery nevysel, 2jka to muze zurocit.
30. 7. 2012 22:24
Re: TÓN PHAETON
souhlas, bravo Mig :yes:
Avatar - Norge
30. 7. 2012 08:45
Re: Lexus Ls vs phateon
..ono, kazdy s nich sa taktiez hra v trochu inom kute pieskoviska, ze ano ;-)
Porovnat sa daju rozmery karoserie a vyroba urcitych casti, ..inak ide o dve rozne skoly..., rozdiel ceny je na mieste, i ked jej vyska je diskutabilna.
S nastupom novej generacie sa to iba zhorsi, .., v tomto smere ma VW vazne sancu, zaujat svojou myslienkou, ..lebo novu LS posielaju v Japonsku inym smerom ...

LS :
[odkaz]

Phateon :
[odkaz]

30. 7. 2012 08:33
Re: vw vs audi
rozhodně ano :-)