Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen plánuje vysoké investice na Slovensku

ČTK
Diskuze (7)

Po zrušení plánů na výstavbu nového závodu v Turecku plánuje Volkswagen významnou investici do svého závodu v Bratislavě.

Náklady na rozšíření by mohly dosáhnout až jednu miliardu eur (26,6 miliardy Kč), uvádí podle agentury DPA pondělní vydání časopisu Automobilwoche.

"Rozhodli jsme se zvýšit kapacitu v Bratislavě," řekl časopisu ředitel koncernu Herbert Diess. "Také kvůli koroně jsme přehodnotili požadavky na kapacitu a v současnosti nepotřebujeme další závod," dodal.

Diess ocenil umístění na Slovensku, které podle něj ve srovnání s Tureckem neznamená žádnou nevýhodu ohledně nákladů. Jedinou nevýhodou je, že Volkswagen doufal, že díky turecké továrně se mu podaří získat větší podíl na tamním trhu.

Volkswagen zrušil plán na výstavbu nového závodu v Turecku v létě kvůli koronaviru. V závodě se měly vyrábět hlavně modely Passat a Škoda Suberb, jejich výrobu se automobilka rozhodla rozložit mezi své stávají závody.

Volkswagen patří na Slovensku k největším zaměstnavatelům. V zemi montuje sportovně-užitková vozidla a také malá městská auta včetně elektrických vozů Škoda Citigo.

ČTK
Diskuze (7)

Doporučujeme

12. 10. 2021 08:48
Investice
Nevím, jak je na tom VW, ale já se asi také brzy budu chystat do něčeho málo investovat, protože když se tak člověk podívá na ten celkový vývoj ve světě, ono pomalinku nikomu nic jiného ani nezbyde. Jen si tedy teď vybrat, do čeho nebo s kým. Já si vybral investovat do starožitností a to konkrétně pomocí této stránky zde - https://www.antikart.cz
11. 1. 2021 23:25
Investování
Tak to slyším velice rád, že se takový velikán jako je právě WV bude trochu více angažovat i na našem území :-) Já jsem se upřímně také začal trochu více zajímat o nějaké to investování, takže je mi toto téma teď zase o něco bližší a je mi docela dost jasný jejich záměr :-) No, jestli ho chcete vědět i ostatní, mrkněte se na různé investiční weby, můj oblíbený je třeba tento - http://investice.cz
10. 11. 2020 09:16
Superb, Passat a mozno aj Arteon
V plane je teda Superb, Passat a mozno aj Arteon, lebo investicia je 2x vyssia, nez povodny plan.
Avatar - Beefcake
9. 11. 2020 14:07
Re: ČTK....
Hlavne, ze tie podstatne a klucove modely zahrnuli do skatulky "sportovně-užitková vozidla".
Avatar - pradeda777
9. 11. 2020 12:58
ČTK....
.....elektrické Citigo se již delší dobu nevyrábí.... :-!