Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen poodhaluje novou modelovou rodinu Polo Track

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Novinka by měla na trh dorazit v roce 2023, ovšem nikoliv na ten evropský.

Automobilka Volkswagen sice v současnosti kvůli čipové krizi nabízí například na brazilském trhu vozy bez infotainmentu, to však neznamená, že by oblast Jižní Ameriky nebrala vážně – ba naopak. Do rozvoje prodejů ve zdejší oblasti se chystá investovat jednu miliardu eur, přičemž část investic půjde také na novou modelovou řadu, jejíž první model nyní automobilka poodhalila.

Novinka nese název Polo Track a mělo by jít o první model z nabídky nových kompaktních vozů značky, který zamíří na latinskoamerické trhy. Informací o technice je zatím minimum, základem vozu ale bude platforma MQB, jeho výroba by měla probíhat v brazilské továrně Taubaté a jeho příjezd na trhy se očekává v roce 2023.

Zpráva o nemalé investici přichází společně s očekáváním prvního pozitivního ročního výsledku na latinskoamerickém trhu od hluboké recese v roce 2013. K němu se automobilka musela propracovat výraznou restrukturalizací a současně omlazením nabídky – od roku 2017 totiž na místních trzích nabídla 20 nových modelů uzpůsobených pro Jižní Ameriku.

Vedle rozvoje produktového portfolia by však investice měly putovat také na další rozvoj digitalizace a dekarbonizace. Právě v oblasti Latinské Ameriky se přitom nachází koncernové centrum pro výzkum a vývoj biopaliv, která by podle automobilky mohla díky kladné CO2 bilanci vybudovat v určitých oblastech světa „most k elektrické éře.“ Elektromobilita však pro automobilku stále zůstává klíčem k dekarbonizaci přepravy, což má platit i pro oblasti Jižní Ameriky.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme