Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen potvrdil premiéru nového loga, vyměnit ho musí na 10.000 budovách

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Letošní autosalon IAA 2019 ve Frankfurtu se ponese v duchu velkých novinek koncernu Volkswagen.

Frankfurtský autosalon se stane místem premiéry prvního čistě elektrického modelu Porsche Taycan, dočkáme se také prvního elektrického konceptu značky Cupra a Volkswagen by měl představit produkční verzi svého elektromobilu ID.3. Na jeho kapotě už by přitom mohlo být i nové logo značky, které bude mít ve Frankfurtu také svou premiéru.

O novém logu se mluví již delší dobu, stejně jako o příčinách jeho změny. Pro automobilku by se totiž mělo jednat o symbolické odstřižení od nedávné minulosti, kterou negativně ovlivnila kauza Dieslegate. Nové logo by tak mělo symbolizovat novou éru a přerod Volkswagenu v elektrickou, plně propojenou a uhlíkově neutrální značku.

„Autosalon IAA ve Frankfurtu bude stěžejním momentem strategické změny orientace značky Volkswagen,“ uvedl Ralf Brandstätter, provozní ředitel značky VW. „Výsledek naší práce bude viditelný na ID.3 a novém designu značky.“ Společně s novým logem, které by mělo mít mnohem minimalističtější, barevnější a pouze 2D, plánuje automobilka představit i nové heslo – „New Volkswagen.“

Zajímavostí přitom je, že podle tiskové zprávy se na vývoji loga nepodílela žádná externí agentura. Vývoje se měl ujmout tým marketingových odborníků a designérů, kteří vycházeli z podmětů přicházejících z celé automobilky. Nový vizuální jazyk značky by tak měl být podstatně odlišný od toho, jakým se Volkswagen do této doby prezentoval.

Nové logo bude během speciálního ceremoniálu odhaleno nejprve na hlavní budově Volkswagenu v německém Wolfsburgu, poté budou následovat další budovy na starém kontinentu. Od září pak dojde na postupnou výměnu znaků v Číně, Severní Americe, Jižní Americe a zbytek světa si bude muset počkat na příští rok. Celkově však Volkswagen čeká výměna 70.000 znaků na cca 10.000 budovách po celém světě.

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - twistedTSD
23. 8. 2019 15:48
Blah
Jestli bude ten výtvor týmu marketingových odborníků na stejném levelu jako motto "new Volkswagen," tak to určitě bude stát za to...
Avatar - Hammunasakra
23. 8. 2019 15:23
Re: Uhlíkově neutrální značka
Nojo asi dobrej právník https://www.novinky.cz/…-16-let-40294140

Já myslim že agent Bureš má v případě nejvyšší nouze = na tu milost šanci :-)
Avatar - Hammunasakra
23. 8. 2019 15:06
Re: Uhlíkově neutrální značka
Mě dneska rozsekal dál a dál se opevňující https://zpravy.aktualne.cz/…9de0cc47ab5f122/ :-)

Ostnatej drát v centru Prahy = to bych fakt nevymyslel = neví někdo jestli tam byl za Husáka? Jestli ho Zeman vyrovnal nebo trumfunul :-!