Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen údajně chystá stylové kombi odvozené od CC

David Bureš
Diskuze (5)
O kombi je podle Volkswagenu mezi zákazníky zájem. Německá automobilka vsadí nejen na praktický Passat Variant, ale také na stylový CC Shooting Brake.

Mercedes-Benz obnovil modelem CLS Shooting Brake segment stylových kombi. Jeden takový automobil chystá také Volkswagen, odvozen bude od nové generace stylového sedanu CC.

Právě CLS Shooting Brake se má plánovaný Volkswagen inspirovat, podobně jako se Passat CC kdysi inspiroval čtyřdveřovým kupé CLS. Doménou chystaného kombi tak bude hlavně styl, který převáží nad praktičností. Objem zavazadelníku tedy bude menší než u praktičtějšího Passatu Variant, pohybovat se má okolo 570 litrů. To zavazadlový prostor dnešního Passatu Variant disponuje 603 litry.

Volkswagen vidí v segmentu vozů s karoserií kombi velký potenciál, zákazníci mají mít velký zájem i o stylová kombi, nazývaná Shooting Brake. Právě kvůli tomu chce automobilka mít takový vůz v nabídce.

Základem automobilu bude modulární koncernová platforma MQB. Ta umožňuje snadno vyrábět různé karosářské varianty aut. Vůz je zatím nazýván CC Shooting Brake, což naznačuje, že bude mít mnohé společné s budoucí generací modelu CC, a to technikou i tvary.

Nabídka motorů pro toto kombi bude čítat napříč uložené benzinové a dieselové motory. Počítá se i s pohonem všech kol, který obstará systém Haldex páté generace. Pravděpodobná je i hybridní varianta.

CC Shooting Brake se má na trhu objevit na začátku roku 2015. Někdy v té době by se měla začít prodávat i budoucí generace CC. Ta proti dnešku naroste podobně jako nový Passat B8, který bude představen na podzimním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

CC Shooting Brake není jedinou variantou, která v budoucnu rozšíří rodinu Volkswagenů střední třídy. Podle dřívějších zpráv se pracuje ještě na kupé a na kabrioletu s plátěnou stahovací střechou, který má nahradit dnešní kupé-kabriolet Eos.

David Bureš
Diskuze (5)
11. 2. 2013 16:54
Re: kresbička
8-s Snad se pletou.
Avatar - nalimer
11. 2. 2013 14:08
kresbička
[odkaz]
Avatar - Individualita
11. 2. 2013 12:40
Re: Lidová auta
Vidím to podobně. CC je snad jediný VW, který se mi opravdu líbí a tyhle stylové kombíky mám rád. Třeba se i u lidovců zrodí hezké auto...
11. 2. 2013 11:40
Re: Lidová auta
Když jsem si přečetl nadpis, tak jsem si spíš říkal, že polezou do zelí Audi, které nepraktické kombíky dělá už delší dobu (první Avant vlastně vypadal jako dnešní A7 a v portfoliu prakticky nahradil Coupé S předchozí generace). Uvidíme, kterým směrem se vydají, Shooting Brake patří mezi mé nejoblíbenější karoserie a Scirocco se jim povedlo.
11. 2. 2013 11:28
Lidová auta
Tak nápad to není špatnej. Další opisování od Mercedesu. Že by se ve VW projevovala závist? Nebo snad nedostatek svých nápadů? CC je jedno z mála hezkých VW, na druhou stranu cenou popírá název Volkswagen. A pokud se ve Vlkohradu nezblázněj, a nezabijou Shooting break dalším nudným designem, mohlo by to i dobře dopadnout.