Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Užitkové vozy spolu s ABT e-Line GmbH představuje novinky pro taxislužby

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Trojici nových modelů pro taxislužby představuje Volkswagen Užitkové vozy. Dva z nich jsou výsledkem spolupráce s ABT e-Line GmbH a mají čistě elektrický pohon.

Na evropském taxi-veletrhu (Europäischen Taximesse 2018), pořádaném v Kolíně nad Rýnem od 2. do 3. listopadu, se odehrálo představení modelů Crafter Kombi Taxi, ABT e-Caddy Maxi Taxi a ABT e-Caravelle Taxi, určených primárně pro dopravu osob a jejich zavazadel.

Volkswagen Užitkové vozy v souvislosti s představením modelu Crafter Kombi Taxi uvádí, že se má jednat o vozidlo, které je vhodné pro krátké i delší trasy. Hlavní přednosti tohoto modelu je jeho prostorný interiér, který může v prezentovaném provedení se střední délkou rozvoru nabídnout až devět samostatných sedadel.

Volkswagen Crafter Kombi Taxi byl v Kolíně nad Rýnem prezentován s motorem 2.0 TDI o výkonu 103 kW ve spojení s pohonem všech kol 4MOTION. Podle oficiálních materiálů značky má být toto velké taxi k dispozici ve dvou variantách užitečného zatížení a s normální nebo vysokou střechou.

Taxi s nulovými emisemi v místě provozu má představovat model e-Caddy Maxi, který je výsledkem spolupráce s ABT e-Line GmbH. Tento vůz ke svému pohonu využívá elektromotor o výkonu 82 kW, jemuž potřebnou energii poskytuje lithium-iontová baterie s kapacitou 37,3 kWh. Dojezd podle NEDC se má pohybovat až kolem 220 km/h. Baterii pak má být možné dobít na 80 % její kapacity během padesáti minut.

Volkswagen Užitkové vozy pak spolupracoval s ABT e-Line GmbH i na modelu e-Caravelle Taxi. Tento model s prostorem pro řidiče, osm cestujících a jejich zavazadla má být k nabízen s lithium-iontovými bateriemi, disponujícími kapacitou 37,3 kWh nebo 74,6 kWh. Dojezd na jedno nabití se pak má pohybovat od 208 do 400 km a i zde je možné dobít baterie na 80 % jejich kapacity během padesáti minut. Oba elektromobily mají na německý trh zamířit v polovině příštího roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)