Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen v roce 2020 nabídne 34 nových modelů, včetně dvou elektrických ID

Ondřej Mára
Diskuze (47)

Automobilka Volkswagen plánuje v příštím roce uvést na celosvětové trhy 34 nových modelů, mezi kterými nebude chybět několik elektromobilů, hybridů a řada SUV.

Volkswagen v posledních letech masově investoval do vývoje elektromobilů z modelové rodiny ID, jejichž prodej odstartuje během příštího roku. V létě bychom se měli dočkat zahájení prodeje elektrického hatchbacku ID.3, po kterém by měl následovat ID.Next – první elektrické SUV značky, prozradil v tiskové zprávě Ralf Brandstätter, provozní ředitel značky VW.

Jsme na začátku nové éry. Máme na mysli obchod s e-mobilitou. Značka bude do roku 2024 investovat 19 miliard euro do budoucích technologií, z čehož půjde 11 miliard pouze na e-mobilitu. A v příštím roce zahájí Volkswagen největší elektrickou ofenzivu v automobilovém průmyslu: Prodej ID.3 začne v létě a brzy ho bude následovat ID.Next, naše první elektrické SUV,“ uvedl Brandstätter.

Naše rodina (modelů) ID učiní bezemisní mobilitu poprvé dostupnou pro mnoho lidí. Takový je nový Volkswagen.

Automobilka slibuje celkem osm elektrických či elektrifikovaných novinek, takže na nás čeká ještě šest dalších překvapení. Jedním z nich by však měl být například nový Golf osmé generace v plug-in hybridním provedení GTE, jehož příchod na trh se očekává v průběhu jara příštího roku.

Z celkem 34 očekávaných novinek by navíc 12 modelů mělo spadat do segmentu SUV, který je v současnosti pro všechny automobilky klíčovým. Jeho přínos nezapomněl Brandstätter vyzdvihnout ani při předběžné rekapitulaci roku 2019.

Automobilka sice v tiskové zprávě nezmiňuje žádná konkrétní čísla, navzdory zmenšujícímu se celkovému trhu se ji však mělo podařit výrazně zlepšit svůj provozní výsledek. „Klíčem k tomuto úspěchu je probíhající restrukturalizace klíčového podnikání, včetně pozitivního dopadu ‚pact for future,‘ a úspěch celosvětové SUV ofenzívy,“ dodal Brandstätter.

Plán úsporných opatření „pact for future“ byl podepsán v roce 2016 a do roku 2019 pomohl ušetřit 2.6 miliardy euro z celkem plánovaných 3 miliard do konce roku 2020.

Ondřej Mára
Diskuze (47)

Doporučujeme

24. 12. 2019 19:16
Re: VW nabídne 34 modelů
VW - 80 rokov výroby, Tesla - 11 rokov výroby. A to ešte nikto nespomenul počty vyrobených vozidiel. Ťaháš za kratší koniec.
24. 12. 2019 16:19
Re: VW nabídne 34 modelů
Plačeš na zlom hrobe, ja mám celkom iný prah. Ale na ten teslácky si pľuval príliš, tak mi to nedalo. Ty jak vidíš niekde napísané "Tesla", tak si mimo.
VW nespúšťa predaje asi kvôli tomu, že to nefunguje. Keď to začne nejak fungovať, tak predaj spustia, ale vývoj pobeží paralelne s výrobou. U VW idú obvykle nové veci do série prv ako dokážu spoľahlivosť.
Avatar - Zetti
24. 12. 2019 07:14
Re: Povinná dávka dieselgatem vynuceného elektronadšení
To je uplny nesmysl a prikladem je nas volebni demokraticky system. V poslednich volbach 30% zvolil jednu stranu, 70% ten zbytek. 70% lidi chtelo neco jineho nez tech 30 ale rozhoduje tech 30. UZ zavedene poplatky a dane z minulych voleb zadna strana nerusi. Takze jestli jedna strana zavede treba dan na fosil 10000 rocne, tvuj favorit az vyhraje pristi volby tu dan rusit nebude. Prijem zahrne do rozpoctu a nakoupi si tim dalsi hlasy.

Krasne vanoce vsem
24. 12. 2019 01:04
Re: Povinná dávka dieselgatem vynuceného elektronadšení
Jasně, politici z nás můžou ždímat peníze prakticky nekonečně mnoha způsoby, ale pokud to přeženou, tak už prostě příště nebude jejich partaj zvolena, protože ji nahradí politické seskupení, které bude proti tomu. :-)
Avatar - Hammunasakra
23. 12. 2019 17:59
Re: Povinná dávka dieselgatem vynuceného elektronadšení
Jo
Jo
Ne
Ne
Teď trochu shoda = já bych mlátil za BLBOST ;-)
Fakt zajímavý co celkem rozumná hláška: "Poslouchejte své akademie věd" dovedla u někoho vyvolat

Tvuj přístup je takový komunistický = ti vzdělaný a inteligentní lidi = taky nenáviděli :-!
VÍŠ proč je i po revoluci volíš :D

Smutný že si takový žvásty dovolíš = po upozornění na DALŠÍ věc co si blbě pochopil = v tomhle případě NEPŘEKVAPIVĚ shodnej pohled Akademie věd a NASA :-)

Zkus se plně soustředit na svou úroveň https://www.autojournal.cz/…mni-myty-ridicu/ a zkus zvládnout PROČ ty to děláš opačně = respektive nechat si PORADIT a dělat to SPRÁVNĚ. Aspoň v těhle jednoduchejch věcech se zkus poučit a nechat si poradit od znalejších

A protože ty si zlobil a zlobíš = tebe se netýká viz já 17:43 závěr = ty si zkus představit, že všechno ekonomický co sme probrali je PRAVDA = aneb tvoje vidění světa a co a jak, se tim naprosto HROUTÍ :-O :*) :-!