Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo FL v honičce s býky v ulicích Ciudad Rodrigo (2x video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Stádo býků pronásledující nové Volvo FL v křivolakých uličkách španělského městečka posloužilo k demonstraci ovladatelnosti tohoto nákladního vozidla.

Od loňského roku prezentuje Volvo Trucks svá vozidla mimo jiné i prostřednictvím krátkých snímků s kaskadérskými kousky. První byl film s provazochodkyní Faith Dickey natočený k příležitosti premiéry nové generace modelové řady FH. Ve druhém si letos roli kaskadéra vyzkoušel samotný prezident společnosti Volvo Trucks Claes Nilsson a ve třetí předvedl ovladatelnost Volva FMX malý křeček Charlie.

Nejnovějším příspěvkem do řady kaskadérských reklamních spotů společnosti Volvo Trucks je snímek pojmenovaný The Chase. Cílem tohoto filmu je předvést ovladatelnost vozidel nové generace modelové ředy FL určené především pro využití při rozvozu zboží v městském a příměstském provozu.

Při natáčení bylo použito 12-tunové Volvo FL s motorem D5 a automatizovanou převodovkou, za jehož volant usedl Rob Hunt. Ten musel projet s běžícími býky za zády dvoukilometrovou trasu, vedoucí skrz španělské příhraniční městečko Ciudad Rodrigo plné křivolakých a úzkých uliček s kluzkou dlažbou.

Během honičky udržují býci poměrně vysoké tempo a rychlost vozidla nesměla klesnout pod 30 km/h a přitom se pohybovalo v prostorách tak úzkých, že musel Rob Hunt sklápět i vnější zpětná zrcátka, aby mohl projet.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)