Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo přislíbilo nový infotainment s OS Android pro další modely

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Na nový infotainment běžící na operačním systém Android jsme si sice museli pár let počkat, brzy by se však měl objevit v dalších modelech značky Volvo.

Automobilka Volvo oznámila partnerství s technologickým gigantem Google již v roce 2017, na první infotainment postavený na upravené verzi operačního systému Android jsme si však museli pár let počkat. Jako první ho totiž dostal elektrický crossover Volvo XC40 Recharge, který automobilka představila v říjnu roku 2019.

Nedávno se však novým infotainmentem pochlubilo nové SUV kupé C40 a objevil se také ve faceliftované verzi modelu XC60. Automobilka následně uvedla, že nový infotainment s OS Android nabídne také pro modely S90, V90 a V90 Cross Country ve verzích pro modelový rok 2022.

Zákazníci se tak mohou těšit na podporu aplikací Google, jako jsou například Google Mapy s on-line informacemi o provozu nebo aplikace dostupné přes obchod Google Play. K dispozici bude také hlasový asistent Google, který bude schopen přes hlasové ovládání například nastavit teplotu v kabině, nastavit cíl pro navigaci, volit přehrávanou hudbu či psát zprávy.

Vozy pro modelový rok 2022 by měly dostat také paket „Digital Services“, který bude obsahovat například aplikaci Volvo On Call, bezdrátovou nabíječku nebo datový balíček. Kromě toho budou výše zmíněné modely S90, V90 a V90 Cross Country vybaveny také sofistikovanějším asistenčním systémem Advanced Driver Assistance System (ADAS), složeným z několika kamer, radarů a ultrasonických senzorů, který je schopen nabídnout částečně autonomní jízdu.

Modely Volvo S90, V90 a V90 Cross Country pro modelový rok 2022 zatím nebyly představeny, očekává se však, že jejich modernizace proběhne ve stylu nedávno představeného Volva XC60. Kromě nového infotainmentu se tak nejspíš dočkáme lehce upravené masky či nárazníků, nové nabídky kol a možná i rozšířené nabídky příslušenství, včetně nových druhů čalounění.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

13. 3. 2021 12:41
Sense
S Volvo Sense (V60 2020) jsem spokojenej, funguje skvele a je to rychly. Jen digitalni stit mohl mit vic moznosti nastaveni a ne jen tri podle jizdniho modu, ale nevadi, je to dobry. Android nechci nikde, natoz v aute - tohle neni dobry napad s tim googlem. Ale co, vystacim si s carplay a inbuilt navi. Sakra, i ten iphone je z ciny..i imac na kterym pisu je z ciny..hmm, koukam, ze jen to moje novy volvo je ze Svedska, ale to rumuni nepochopi, jen budou neustale kafrat.
Po tom, co majitel postarsiho pidi wagenu Polo napsal, ze Volvo je bezpohlavni, tak jeste nekdo napiste, ze novy Volva vypoustej covid a bude to echt! :-!
13. 3. 2021 12:37
Re: Android?
Trapny. Co mas ve sve kare ty? Nejaky huawei pripleskly na vydech ventilace, ze? :D
Avatar - Barry Lyndon
12. 3. 2021 17:07
Android?
Čekal bych spíš HarmonyOS s certifikátem od 中国共产党 :-[]