Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo šokuje. Na autosalonu v Los Angeles bude, ale bez auta

David Bureš
Diskuze (5)
Švédská automobilka se sice zúčastní nadcházejícího autosalonu v Los Angeles. Nový automobil tam ale nepředstaví.

Volvo patří mezi ty automobilky, které hledají nové cesty, jak prezentovat své nové automobily. Z toho důvodu třeba chyběla na tradičním pařížském autosalonu a vystavovat nebude ani na oblíbené jarní autoshow v Ženevě. To na letošním ročníku automobilové výstavy v Los Angeles Volvo zastoupeno bude, nebude tam představovat ale žádný automobil!

Švédský výrobce tvrdí, že se stane první automobilkou, která na autosalonu v Los Angeles nebude vystavovat ani jedno auto. Místo toho se chce zaměřit na prezentaci vize toho, jak se auta do budoucna změní.

Video se připravuje ...

V centru stánku Volva tak sice bude prostor, kde byste očekávali vystavený automobil, místo něj se ale na tomto místě objeví jen nápis „tohle není auto.“ Volvo tvrdí, že se automobilový průmysl dnes rychle mění a mění se i pohled na to, jak lidé vidí automobil. Zážitek se tak dnes podle výrobce stává důležitějším než chrom, kůže nebo koně pod kapotou. A přesně to chce svým stánkem v Los Angeles reflektovat.

Místo nového modelu tak Volvo bude v Los Angeles interaktivně demonstrovat řadu konektivních služeb, jako je přeprava zboží v autech nebo sdílení automobilů. Na některých značka spolupracovala i s technologickými partnery, jako je Amazon, Google, Nvidia nebo start-upy Luminar a Zenuity.

Pokud byste však chtěli být detailisti, mohli byste klidně říci, že na stánku Volva se automobil přece jen představí. Mezi vystavenými předměty totiž bude studie Volvo 360c, která auto může skutečně připomínat. Spíše je to ale jen taková přepravní krabička, která má prezentovat nejen nadcházející změny automobilového světa, ale také proměnu společnosti. S dnešními auty tak má opravdu jen pramálo společného, je autonomní, nemá tedy volant a celý vnitřek je přizpůsobený tomu, že nikdo nemusí řídit. Zkrátka, nová doba, dalo by se říct...

David Bureš
Diskuze (5)
22. 11. 2018 18:10
Re: U Volva jim definitivně hráblo....
Hele, možná mě k využívání sdíleného auta donutí ekonomická situace, možná mě k tomu donutí nějaká paka ve vládě, nebo parlamentu, ale určitě to nebudu považovat za úžasnou věc a nebude se mi to líbit stejně jako se mi nebude líbit, když mě někdo donutí, abych sdílel svůj barák.

Avatar - Hammunasakra
22. 11. 2018 17:10
Re: U Volva jim definitivně hráblo....
Nehrála = jen vědí. Z ekonomickejch a demografickejch důvodů = to k tomu spěje = a nic s tim nenaděláš :-!
22. 11. 2018 16:43
Re: U Volva jim definitivně hráblo....
Ono bohužel hrabe mnoha lidem. Můj dlouholetý kamarád mi pravidelně vysvětluje, jak pro mě bude úžasné, až nebudu mít auto a budu ho využívat jen sdílené jako službu. Na moje argumenty, že to prostě nechci a že manželku a barák taky nesdílím, nechce slyšet a označuje mě za zpátečníka, který to ale v zájmu planety bude muset pochopit. ;-\
22. 11. 2018 15:42
U Volva jim definitivně hráblo....
Svět se opravdu v p.r.d.e.l. obrací, když se taková automobilka, jako Volvo, stydí, co v současnosti vyrábí.... :-O :'-( 8-s :no:
Avatar - xmarek
22. 11. 2018 12:31
Všechno vibruje
Pokud si někdo myslí, že vše bude stejné, tak ho vyvedu z omylu. Kybalion: [odkaz] v tomto hovoří jasně a zejména pak vibrační zákon. Stačí se podívat do přirody. Co se nerozvíjí, nemění strategii to skončí. Chtě nechtě. A je jedno zda na základě Darvinové teorii výběru druhu nebo jen na základě "Absence tvoření". I já jsem se od té doby posunul a jen s úsměvem sleduji, že jsou věci které se nemění. Ale to jsou jen nadčasové filosofie, v životě (viz příklad VOLVO) je to jinak. :-)