Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo spolupracuje s Googlem na novém multimediálním systému. Bude to Android!

David Bureš
Diskuze (12)
Nová generace multimediálního systému na bázi operačního systému Android umožní zakomponovat do auta stovky aplikací.

Volvo navázalo spolupráci s technologickým gigantem Google. Švédsko-americká spolupráce se však nezaměří na autonomní vozidla, jak by se s ohledem na budoucí plány obou firem mohlo zdát, nýbrž na vývoj nové generace multimediálního systému. Ten použije za základ operační systém Android, přičemž ve vozech švédské značky se objeví už během následujících dvou let.

Automobilka si od nového systému slibuje jistou revoluci. Použití systému na bázi Androidu umožní zástavbu stovky aplikací od Googlu, Volva i třetích stran, které budou fungovat přímo v automobilu. „Nabídneme stovky populárních aplikací a nejlépe integrovaný prožitek v tomto propojeném prostředí,“ slibuje viceprezident Volva pro vývoj a výzkum Henrik Green, podle něhož systém nabídne i širší možnosti personalizace servisu.

Patrick Brady, viceprezident pro řízení Androidu ze společnosti Google pak tomu dodává: „Řidičům Volva nabídneme plnohodnotnou platformu infotainmentu a bohatý ekosystém androidích aplikací a služeb Googlu.“

Nebude to ale jen o výhodách pro klienty, ale také pro samotnou automobilku. Spolupráce s Googlem bude znamenat i větší flexibilitu co se týče samotného vývoje multimediálního systému. Práce na novinkách totiž budou nyní mnohem rychlejší.

Spolupráce mezi Volvem a Googlem je dalším důkazem přibližování se světa automobilů a počítačových služeb, výsledkem čehož jsou stále více propojená auta s okolním prostředím. Něco podobného vedle Volva v těchto dnech prezentuje také Audi, které systém na bázi Androidu aplikovalo do studie Q8 sport.

Projekt nové generace multimediálního systému přitom nebude jediný výsledek partnerství mezi Volvem a Googlem. Firmy též spolupracují na zástavbě funkce Google Local Search, neboli vyhledávání míst, do navigace Sensus. Služba bude do navigace vozů Volvo zakomponována v rámci její chystané aktualizace.

David Bureš
Diskuze (12)
Avatar - Blue Sun
17. 5. 2017 13:46
Re: Ne
A proto je tu Miracast, který umožňuje oboustranné sdílení a ovládání telefonu prostřednictvím displeje auta. Mirrorlink byl typický proprietární omyl...
Naštěstí si vždycky člověk může objednat auto bez takového dementního systému a má klid.
17. 5. 2017 11:57
Re: Ne
Sdileni obsahu z telefonu na display do auta je z mnoha duvodu nesmysl. Snazil se o to mirrolink, ale dnes je to fakticky mrtva technologie a jde se cestou specifickych systemu pro automobily.
Avatar - CommonUser
17. 5. 2017 11:22
Re: Problém
Tak nejak. Niektore veci sa uz aj zneuzivaju ...
Avatar - CommonUser
17. 5. 2017 11:21
Re: Ne
Suhlas. Zvysuju riziko, kvoli nakladadom a debilnymi APPS.
Avatar - Blue Sun
17. 5. 2017 11:16
Ne
Máme jednoduché možnosti, jak sdílet obsah z telefonu na displej multimediálního systému v autě - kabel či Miracast. Obojí funguje nezávisle na operačním systému či telefonu. Ale my jsme řekli "Ne" a namísto toho budeme rovnou do auta cpát android...
Proč nás chtějí tak trestat?