Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo XC Coupé: Sportovně laděné skandinávské Evoque (+video)

David Bureš
Diskuze (10)
Koncept SUV z dílny švédské značky má pouze jediný pár dveří, podobně jako Range Rover Evoque.

Automobilka Volvo aktuálně pracuje na novém designérském směru. Ten poprvé prezentovala studie Concept Coupé, nyní následuje XC Coupé a v plánech je ještě jeden koncept. Nový design má přinést více emocí.

XC Coupé se zatím představuje na prvních fotografiích a videu. Jedná se o sportovně laděné SUV s pouze jedním párem dveří, jeho křivky navrhl Thomas Ingenlath, viceprezident pro design v automobilce Volvo.

Příď s výraznou maskou chladiče a diodovými světlomety seskupenými do položeného písmena T navazuje svým řešením na Concept Coupé prezentovaný na letošním pařížském autosalonu. Podobný předek dostane také druhé generace SUV XC90 a patrně i další budoucí modely značky.

Bok auta zvýrazňuje ostrá linka navazující na kliku dveří. Na zádi konceptu se objevují úzké svítilny vedoucí až ke střeše, které jsou pro modely Volvo typické. Koncovky výfuku jsou zakomponovány do zadního nárazníku.

V útrobách karoserie konceptu se skrývá platforma Scalable Product Architecture (SPA). Volvo chce pomocí sportovně laděného SUV prezentovat její univerzálnost. V budoucnu mají tuto modulární platformu použít všechny větší modely značky. Platforma především zjednoduší výrobu.

Volvo XC Coupé bude oficiálně debutovat na autosalonu v Detroitu, který startuje 13. ledna 2014. Všechny podstatné informace o autě, včetně fotografií a videí, však budou zveřejněny ještě před zahájením této autoshow, a to 8. ledna 2014.

David Bureš
Diskuze (10)
12. 12. 2013 15:42
Re: xc70
Jakozto spokojeny majitel V70ky s tebou chci a musim souhlasit.

Jen bohuzel kdyz vlezes do ty X6ky & MLa tak zjistis, ze oblast, kde je treba fest zapracovat neni design aut, ale pouzite materialy uvnitr ...
Avatar - pumpkin
12. 12. 2013 13:20
Re: Dizajn Volva v dobrých rukách
Áno, to je také objaktívne súdiť podľa dizajnu jedného auta. 100% jeho produkt bol koncept Roomsteru. [odkaz]
Avatar - pumpkin
12. 12. 2013 13:14
Re: Dizajn Volva v dobrých rukách
No prr, moc sa tu nerozkrikuj, lebo tiež ti dajú palec dole. Tu sa Škody jednoducho nesmú chváliť, len v tichosti kupovať. :-)
A žiadna roztržka tomu nepredchádzala, ale tak keď to niekomu spraví dobre, nech sa páči.
Dizajn Octavie II považujem za najlepší zo škodoviek za posledné desaťročie. Viem, že ešte je to masovka ktorú stretneš na každom rohu, ale čas ukáže jej kvality (to sa už ale netýka tragického faceliftu).
12. 12. 2013 12:22
Re: Dizajn Volva v dobrých rukách
No. jeho styl je videt především na jinem zasadnim vytvoru skodovky - Roomsteru. To je jeho 100% produkt. Octavia II az tak ne, u ni je jen podepsan (pokud vůbec). Takze zaplatpanbuh, ze uz nedela u skody. Jen me je toho volva s timhle maserem je trochu lito .

12. 12. 2013 12:19
Re: Dizajn Volva v dobrých rukách
Pumpkina moc neznam, jelikoz sem chodim uz jen obcas, pana GTI tady nikdo nemusi predstavovat, malokdy ma svetle chvilky (dle meho osobniho nazoru ;-) ), ale toho imbecilniho pomatence, ktery dal panum nade mnou palec dole, snad vedl jen nejakej amok vyvolanej z nejake predchozi osobni roztrzky, jelikoz oba panove maj naprostou pravdu, VOLVO jde tim spravnym smerem, jak zamerenim svych produktu, tak designem (a to nam ukazali jen cumak toho auta), a hlavne snad kazdej rok prichazi nejaky novy (nebo faceliftovy model od nich), obecne Volvo expanduje, a to se jim pod vedenim Fordu nepovedlo.
Pochopitelne, je to i diky penezum z Ciny, na druhou stranu, investovat bez duvery v kvalitu designeru, mechaniku, vyvojaru Volba, by samotne investice byly k nicemu.
Co u Fordu chybelo, penize, duvera, manazerske schopnosti?
Muzete rict, ze v pripade Astonu slo o nabusenou konkurenci, ve ktere je tezke uspet, ale pro Boha, Bond lital v Astonech desetileti a oni z toho nedokazali vytriskat minimum, Land Rovera s Jagem prodali, Volvo taky, a jak se zda dari se jim lip nez kdy pod Fordem... BraVolvo!