Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Caravelle a Caddy Maxi: Dva pro taxi

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Volkswagen Nutzfahrzeuge rozšiřuje svou nabídku pro taxislužby.

Na evropském taxi-veletrhu (Europäischen Taximesse), který se konal v Kolíně nad Rýnem od 5. do 6. Listopadu 2010, představila divize užitkových vozů koncernu Volkswagen dva nové modely pro taxislužbu.

Prvním z této dvojice byl Volkswagen Caravelle Trendline taxi. Tento model může v závislosti na zvoleném rozvoru a konfiguraci sedadel v interiéru nabídnout až osm míst pro cestující. Řidiči má jeho práci usnadnit řada systémů, které zastupuje například ESP, asistent pro rozjezd do kopce a asistent pro změnu jízdního pruhu Side Assist.

Taxi-Paket pro Caravelle zahrnuje kromě specifického laku karoserie přípravu pro taxametr, vysílačku, střešní anténu a označení taxi na střechu. Součástí výbavy je i silnější baterie a tempomat. V nabídce příplatkové výbavy je i nezávislé topení a nástupní schůdek z hliníkového plechu. Ten se automaticky vysouvá a zasouvá při otevírání bočních posuvných dveří, která mohou být ovládány elektricky.

Základní cena Caravelle Trendline taxi se standardním rozvorem je stanovena na 28.705 Euro (zhruba 720.000,- Kč).

Druhou novinkou pro taxislužby je Volkswagen Caddy Maxi Comfortline taxi. Ten může nabídnout díky třem řadám sedadel prostor až šesti cestujícím a řidiči. I při plném obsazení interiéru poskytuje jeho zavazadlový prostor objem 530 litrů.

I pro Caddy Maxi má Volkswagen připraven Taxi-Paket, který obsahuje přípravu pro taxametr a označení taxi na střechu, střešní anténu, dvě čtecí lampičky, taxi alarm a vysílačku. Na přání může být Caddy Maxi vybaven zobrazováním aktuální částky na vnitřním zpětném zrcátku.

Ceny Volkswagenu Caddy Maxi Comfortline taxi začínají na částce 22.960 Euro (okolo 580.000,- Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)