Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Taigun oficiálně: Seznamte se s T-Crossem pro indický trh

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Automobilka VW dnes světu oficiálně představila nové SUV pro Indii. A jestli máte pocit, že už jste jej někde viděli, nepletete se.

Připravovaná novinka Volkswagenu byla až doposud označována jako VW MQB A0 IN SUV. Společnost dnes oficiálně potvrdila, že sériová verze tohoto vozu ponese označení Taigun. Byť je odhalené auto stále ještě v koncepční fázi, je zřejmé, že má velice blízko k sériové podobě. Vždyť na indickém trhu se má objevit již v příštím roce.

Vzhled novinky má nejblíže k Volkswagenu T-Cross, malému městskému crossoveru, který dobře známe z evropských trhů. I když je indická variace hodně podobná, v určitých věcech se liší. Chlubí se například vyšší světlou výškou, jinak řešenou přední maskou, poupravenou světelnou technikou vpředu a vzadu či rozšířenou karoserií.

Stejně jako produkční verze škodováckého konceptu Vision In bude i tento crossover posazen na platformě MQB A0 IN. To mimo jiné znamená paletu zážehových motorů čítajících litrový tříválec, případně čtyřválcovou patnáctistovku TSI. Pohonné jednotky půjde párovat se šestistupňovou manuální převodovkou, případně sedmistupňovou dvouspojkou. Na tiskovce v Indii mimo jiné zaznělo, že litrový motor bude vznikat přímo v tamním závodě. „Malá“ platforma umožňuje (stejně jako u nás) pouze pohon předních kol.

Výbava Taigunu může být hodně bohatá. Pořídit můžete například diodové světlomety, sedmnáctipalcová kola z lehkých slitin, digitální přístrojový štít a dotykovou obrazovku multimediálního systému či online funkce konektivity.

Taigun bude na indickém trhu soupeřit s vozy jako Hyundai Creta či Kia Seltos. Postupem času se do party malých crossoverů přidá i sériová škodovka. Novinka Volkswagenu má na tamní trh dorazit ve druhé polovině roku 2021.

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Doporučujeme

4. 2. 2020 08:43
Oslavujeme s Indií
Indiáni budou nejlidnatější země příští rok.

A VW k oslavě tohoto prvenství postavil i tento model.
Avatar - JFK
4. 2. 2020 08:13
Re: WFT
Tak zjevně proto, že v New Dili v brzy nejlidnatější zemi planety, je autosalon.

Spíš bych od redakce očekal informaci, že derivát VW Taigun vznikl pod taktovkou ŠA, s designem SVW.
4. 2. 2020 08:09
Re: WFT
Následovat bude seriál-koncern v Pákistánu
Avatar - Mikesus
3. 2. 2020 20:08
Re: WFT
Kdyby ti nestačila nabídka zde, tak abys věděl kam pro VW. :D
Avatar - _Karel_
3. 2. 2020 19:33
WFT
Nějaký seriál o autech pro indický trh?