Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Touareg 4,2 V8 TDI R-Line: První recenze na Moje.auto.cz

David Bureš
Diskuze (25)
Volkswagen Touareg se se sportovním paketem R-Line začal prodávat letos. Jak toto SUV hodnotí jeden z jeho majitelů?

Největším motorem v nabídce nové generace Volkswagenu Touareg je dieselový vidlicový osmiválec o objemu 4134 cm3, jehož výkon je 250 kW v 4000 min-1. Vedle redakčního testu tohoto osmiválcového SUV nabízíme i uživatelskou recenzi na Moje.auto.cz.

Nákup auta může být někdy strastiplný, což zažil i uživatel beetlejuice. Toho při koupi Touaregu zlákala dodací lhůta 5-6 měsíců. Po dvou měsících po objednání vozu se však prodejce ozval s tím, že zakázka byla ze strany výrobního závodu zrušená, protože zkrachoval dodavatel sedaček Volkswagen Exclusive.

Automobil tak musel být nakonfigurován znovu, tentokrát i s paketem R-Line. Ten totiž nabídl hezčí kombinaci interiéru (černá a šedá barva s hliníkovými prvky), než původní objednávka s černo-béžovou kůží s dřevěným dekorem. Čekání na nové auto se nakonec protáhlo na sedm měsíců.

Majitel si na vozu pochvaluje především motor 4,2 TDI, který má podle jeho názoru snad nevyčerpatelnou zásobu síly. Spotřeba vznětového agregátu se při klidné jízdě na dálnici pohybuje pod 11 l/100 km.

Snad jedinou nevýhodou auta je podle jeho majitele vysoká karoserie. Při vjezdu do garáže totiž občas bývá poněkud nervózní.

Zbývající názory majitele Volkswagenu Touareg 4,2 V8 TDI R-Line si přečtěte v uživatelské recenzi na Moje.auto.cz

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (25)
Avatar - Kubass
17. 5. 2011 21:49
Re: TOUARE...X
já pozoruju že má patent na rozum, vše, ale vše ví nejlíp, mistr světa, ale nedej bože že by měl někdo jinej názor jak on, nebo ještě hůř pravdu, to pak vypouští tyhle rádoby vtipny poznámky na urovni dětí z mateřské školky.
Avatar - Katikakus
16. 5. 2011 19:45
Re: TOUARE...X
Zkus to rozepsat, tohle neni vtipne. Je to jenom hloupe a trapne, jako ostatne ty sam. O fotografii vis prd, coz si tady prokazal pred par dny i ted potvrdil.
Ty se prihlas, az se dostanes alespon k tem pastelkam...
16. 5. 2011 15:47
Re: TOUARE...X
Dej dva, jeden je na tebe málo... 8-s >:D
16. 5. 2011 15:47
Re: TOUARE...X
Ježišmrja... přece se nedomníváš, že bych tě tu snad chtěl urazit... tebe, brodícího se v charakterovém podchodu. Ty se přece urážíš sám...
16. 5. 2011 15:45
Re: TOUARE...X
Až přejdeš od pastelek na fotoaparáty, přihlaš se.