Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW USA a studenti Akademie umění představili vize mobility budoucnosti

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Projekt měl za úkol prozkoumat koncepty budoucí mobility pro cestovatele překonávající delší vzdálenosti.

Americká divize Volkswagenu se pochlubila výsledky své spolupráce se 30 studenty Academy of Art na univerzitě v San Francisku, jejímž cílem mělo být navrhnout a prozkoumat možnosti mobility budoucnosti.

Vedle Volkswagen Group of America se do projektu zapojilo také Innovation and Engineering Center California (IECC), které funguje jako technologický hub VW USA zaměřený na inovace v mobilitě, uplatňování systémů umělé inteligence a vývoj autonomních systémů.

Máme štěstí, že můžeme spolupracovat s Akademií umění a jejich talentovanými studenty z celého světa,“ uvedl vedoucí návrhář VW Group of America. „Mobilita má mnoho tváří a vyžaduje více dimenzionální přístup ke svému designu. Tento projekt nám dal velmi zajímavé perspektivy a ukázal skvělé výsledky v prostředí plně virtuální třídy.

Pro naše studenty to byla obrovská příležitost učit se od – a společně s – odborníky z oboru ve VW Group of America, kteří razí cestu technologiím a mobilitě,“ uvedli zástupci Univerzity San Francisco. „Elektrifikace a autonomní vozidla jsou bezpochyby budoucností a budou se jen dále rozrůstat, což nám vytvořilo perfektní příležitost, abychom se spojili a vytvořili integrovanou vizi.

Projektu se účastnilo celkem 30 studentů z různých oborů, včetně průmyslového designu, interiérové architektury, grafického designu, módy, reklamy nebo webu a nových médií. Studenti pak byli rozděleni do pěti týmů, které představily vize Kinship, Orbis, Outreach, Urban Cowboy a X Hubs.

Koncepty přitom kromě nových konceptů mobility ukazují mnohdy také nové koncepty architektury, jejíž součástí se mohou nové (obvykle autonomní a elektrické) vozy stát. Studenti přitom zohlednili touhu lidí nejen po cestování přírodou, ale také městem i na vodě. Pět nejlepších studentů pak americká divize automobilky odměnila částečným uhrazením školného.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

25. 9. 2021 01:19
Re: Foto c.9
Je to unreal ako absolútna väčšina toho, čo stvoria študenti dizajnu. Sú to "umelci", o technike a zmysle pre realitu majú len hmlisté predstavy.
24. 9. 2021 17:17
Foto c.9
Ta pani co ve vozidle spinka hlavou napred po smeru jizdy me pobavila. V tehle pozici bych nechtel zazit kolizi.
24. 9. 2021 15:19
Citace
"Elektrifikace a autonomní vozidla jsou bezpochyby budoucností" nebo mohou být také nohy, kola a koně ;-)