Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vyprodáno! Limitované edice modelů Giulia a Stelvio Quadrifoglio již nelze objednat

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Limitovaná edice 100th Anniversario se rozprodala za dva měsíce.

Italská automobilka si nedávno pro své ostré modely Quadrifoglio připravila limitovanou edici 100th Anniversario, která byla jak u sedanu Giulia, tak u SUV Stelvio omezena na 100 kusů. Limitka oslavuje stoleté výročí od prvního vítězství, které Alfa Romeo získala s vozem RL Targa Florio ve slavném závodu Targa Florio.

Století vítězství: Limitovaná edice Quadrifoglio 100th Anniversario

Automobilka nyní oznámila, že limitované vozy jsou do posledního kusu vyprodány. Alfa je označila jako sběratelské vozy, které se dle objednávek objeví hned na pěti kontinentech.

Limitka Quadrifoglio 100th Anniversario se vyznačuje speciálními emblémy „1923-2023“ se zlatými akcenty, zlatě lakovanými brzdovými třmeny a přítomností uhlíkových vláken na mřížce chladiče a krytech zrcátek. Barvy exteriéru jsou tři - červená Rosso Etna, šedá Nero Vulcano a zelená Verde Montreal.

Emblémy 1923-2023 a zlaté detaily

V interiéru pokračuje přítomnost karbonu, který se nachází ve výplních dveří, přístrojové desce a středovém panelu. Zlaté prošívání kůže s Alcantarou skvěle doplňuje zlaté doplňky z exteriéru. Spolujezdec se při pohledu na palubní desku může kochat vyšitou číslovkou 100. 

Všech 200 limitovaných modelů má v edici 100th Anniversario zvýšený výkon 2,9 litrového Bi-turbo vidlicového šestiválce o 10 koní na celkových 520 koní. Alfa Romeo k decentně zvýšenému výkonu přidává samosvorný diferenciál, který už má pouze nejostřejší model v nabídce italského výrobce - Giulia GTAm.

Video se připravuje ...

Vyprodáno!

Jednotlivé ceny modelů Quadrifoglio 100th Anniversario si nechala automobilka pro sebe, respektive pro zákazníky. Zároveň se pochlubila, že byl o jubilejní edici obrovský zájem a objednávky byly uzavřeny téměř ihned.

Doufejme, že před úplným koncem spalovacích modelů Quadrifoglio (který není daleko), dostaneme ještě několik zajímavých limitovaných edicí, které posunou standardní verze Quadrifoglio znovu o stupeň výše.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme