Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výroba nového SUV Škoda: Rozhoduje se mezi Kvasinami a Španělskem

Diskuze (57)
V roce 2016 se nabídka značky Škoda rozroste o větší SUV. Vyrábět by se mohlo po boku Yetiho v Kvasinách, ve hře je ale také umístění výroby do jedné ze španělských továren koncernu VW.

O uvažovaných variantách lokalizace výroby nové Škodovky dnes informoval týdeník Škodovácký odborář. „Nový vůz byl plně vyvinut v České republice, ale existuje hrozba, že by jeho výrobu mohla získat jiná lokalita, například nevytížené Španělsko,“ uvádí doslova list odborové organizace Kovo Škoda Auto a.s. ve svém čtyřicátém letošním vydání.

V Kvasinách se aktuálně vyrábí modely Superb, Roomster a Yeti, „nejluxusnější modely“, jak říká tamní odborářský šéf Libor Dvořák. Pro případ, že by Škoda Auto dala přednost výrobě ve Španělsku, hrozí odbory stávkou ve všech třech českých továrnách. „Věřte, že jestli bude někdo vystupovat proti vám, proti lidskosti, proti naší práci, tak vás ubezpečuji, že všechny tři naše závody jsou ihned připraveny doslova zavřít brány,“ prohlásil dle odborářského listu předseda Jaroslav Povšík při příležitosti oslavy 40. výročí založení odborářského Klubu důchodců v Kvasinách

Zároveň list cituje šéfdesignéra automobilky Jozefa Kabaně, který stručně charakterizoval podobu budoucího modelu. „Nové velké terénní auto by mělo být velice výrazné. Je totiž vyvíjeno také pro lidi, kteří chtějí být vidět a upoutat pozornost. Bude ve velké míře určené i na jiné trhy, a to hlavně na asijský trh, kde být viděný je velmi žádoucí. Takže bude také pro ty, kteří chtějí vzbudit mnohem větší pozornost, než je u našich produktů běžné.“ Koncept, který bude předobrazem příštího SUV, by se mohl ukázat na jarním autosalonu v Ženevě.

Diskuze (57)
Avatar - Johny.Rico
10. 11. 2013 16:59
Re: Dávejte práci Čechům!
Jde vidět, že jsi to vůbec nepochopil...
Avatar - Sumi2000
9. 11. 2013 19:20
Re: Dávejte práci Čechům!
Bojkot na španěláky!! >:D :yes:
8. 11. 2013 16:14
Re: výroba a vyhrážky?
Vo.le. kdy už konečně pochopíte že montovna na export je v dlouhodobém horizontu cesta do pekel.
8. 11. 2013 16:11
Re: Česká značka
A co jsi tím chtěl říct?
8. 11. 2013 16:08
Re: netreba sa báť
Jj Španělé stojí za ho, Bulhaři, Francouzi, Rumuni, Poláci, Ukrajinci, Američané, Korejci, Číňané prostě všichni stojí za ho.vno nejlepší jsou Češi, Slováci a Němci. Auto Škoda a VW. OMG to je fakt geniální ty místní výplody.