Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vyzkoušej turbo: Škoda bude zdarma měnit 1,2 HTP za 1,2 TSI

Aleš Jungmann
Diskuze (51)
Hodně zajímavou akci vymysleli v marketingovém oddělení Škodovky. Kdo má HTP, měl by si pospíšit k dealerovi.

Poznámka redakce: Pokud jste na tento článek narazili náhodou nebo jste přišli z vyhledávače, mějte prosím na paměti, že původně vyšel v rámci tematické přílohy Apríl 2012 na Auto.cz a některé informace v něm obsažené proto platí pouze 1. dubna.

Podle výzkumů jsou majitelé škodovek s motorem 1,2 HTP obecně spokojeni s kvalitou vozu, avšak vadí jim malý výkon tříválce pod kapotou. Marketingoví odborníci proto vymysleli zajímavou dubnovou akci: „Vyzkoušej turbo“.

Prvních 1000 majitelů vozů s tímto agregátem má možnost nechat si zdarma vyměnit motor a to bez jakýchkoliv dalších závazků, starý tříválec jim dokonce automobilka vrátí k použití třeba do zahradního traktůrku či jako ekologický nouzový generátor proudu.

Podstatné je jediné: zavolat k některému z autorizovaných dealerů, být mezi tisícovkou vyvolených a závazně se na výměnu objednat. Podmínkou je vlastnictví vozu staršího méně než 5 let.

Škoda chystá Superb kupé; bude i verze RS s pětiválcem od Audi

Tiskový mluvčí Škody, prof. MVDr. h.c. Hans-Jörg Aprilmann DiS., k tomu dodává: „Tato akce je jediná svého druhu na světě. Uvidíme, jak se osvědčí, a jak budou majitelé s novými motory spokojeni. V budoucnu se může placená výměna motoru za nový, silnější, stát běžnou praxí u našich autorizovaných dealerů. Na náš dotaz, zda nebude problém například v dimenzování spojky, odpověděl tiskový mluvčí jasně: „Ne."

Celá akce však má háček, na nový motor 1,2 TSI 77 kW z výrobních přebytků totiž nebude poskytována záruka, avšak stejně se počítá s tím, že nejvíce akční budou při rezervování termínů majitelé starších Fabií HTP. Součástí balení je alespoň náhradní rozvodový řetěz s napínákem a instrukce pro domácí výměnu.

Škoda Fabia 1,2 TSI (63 kW) - Hrobník „hátépéčka“

Aleš Jungmann
Diskuze (51)
2. 4. 2012 20:21
Re: Slovensko
:yes:
Avatar - lamal
2. 4. 2012 17:11
Re: Slovensko
neodvolavam sa na narodnostnu stranku, mne to neprislo, ze si to tak myslel, iba som zareagoval tj vse...v pohode
2. 4. 2012 17:01
Re: Slovensko
No nevím, možná to bylo lehce přes čáru, ale že bych to nějak extra přehnal? Nemyslím si. Polofunkční mozek a narážka na válce a kolečka, to z mého pohledu není víc než sranda a poukázání na to, ať zapne, než napíše tak přitroublý dotaz nehledě na datum.. Že jsou dnes lidé prokrmováni bláboly z médií je fakt, ze spousty lidí se tím stávají ovečky a čím víc jich otevře oči, tím líp.. v tomto případě jsem posléze zjistil, že klučinovi je teprve 15.. ok, nechodí v tom, blbě se zeptá, pak mu podle mě podobné reakce patří a třeba se už příště nenechá oblbovat jinde. O retardaci nebo snad národnostní nesnášenlivosti nepadla ani zmínka a už vůbec to tak nebylo myšleno.
Avatar - lamal
2. 4. 2012 13:54
Re: Slovensko
mohol si mu to aj normalne napisat tak naletel no... 90% ludi co sa nezaujimaju o auta podrobne /alebo nie su prave sklamanymi majitelmi htp-tsi/ by na to naletela ... kazdy v tom nenajde ironiu pokial nema prehlad o diani...

za to ale nemusi byt retardovany
2. 4. 2012 11:52
Re: Slovensko
to beru :-) tobě taky fajn den ;-)