Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Yamaha uvádí modely WR250F a WR450F v limitované edici EnduroGP

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Yamaha si pro příznivce jízdy v terénu připravila modely WR250F a WR450F ve speciálním vydání s označením EnduroGP, inspirovaném továrními závodními stroji týmu Outsiders Yamaha Official Enduro Team.

Endura Yamaha WR250F a WR450F jsou již ve své standardní podobě velmi vysoko ceněnými stroji mezi hobby jezdci a v limitované edici EnduroGP mají být ještě lepší. Inspirací a vzorem pro tyto novinky má být především tovární závodní motocykl, s nímž Loïc Larrieu získal v roce 2016 na mistrovství světa třídy enduro v kategorii E2 celkové třetí místo.

Speciální vydání dvojice endur značky Yamaha stojí na stejných základech jako výchozí sériové modely, což znamená, že využívají částečně dvojitý kolébkový rám, v němž je uložen kapalinou chlazený čtyřtaktní DOHC jednoválec se vstřikováním paliva.

Motor o objemu 250 cm3 spolupracuje s šestistupňovou převodovkou, zatímco verze s objemem 449 cm3 je vybavena pětistupňovou převodovkou. Podvozky obou modelů využívají špičkové přední vidlice AOS a zadní odpružení Monocross s kloubovým závěsem.

Od standardní modelů se stroje limitované edice EnduroGP odlišují titanovým výfukem Akrapovič a pro lepší průběh výkonu pracuje motor se speciálním mapováním jednotky ECU, které lze snadno upravovat pomocí volitelného zařízení Power Tuner prostřednictvím chytrého telefonu.

Pro ještě lepší ochranu před větvemi a kameny jsou standardem chrániče rukou Acerbis Tri-fit a oba modely se mohou pochlubit barvami týmu Outsiders Yamaha Official Enduro Team na blatnících, bočních panelech, štítku kolem světlometu a přední i zadní vidlici.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)