Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zagato TZ3 Stradale: Designové kupé na silnice!

David Bureš
Diskuze (0)
Novoročenka od karosárny Zagato naznačuje, že na trh dorazí silniční verze prototypu TZ3 Corsa.

Novoroční přání zákazníkům Zagata ukazuje čtveřici rudých modelů.

Tři z nich v minulosti firma vystavěla na základech vozů Alfa Romeo. Originální Alfu Romeo Giulia TZ doplňují Alfa Romeo Giulia TZ2, letošní Zagato TZ3 Corsa.

Čtvrtým je vůz, částečně zakrytý ozdobnou mašlí, kterým je pravděpodobně Zagato TZ3 Stradale. Tento model nejspíše začne milánská karosárna vyrábět v limitovaném počtu příští rok.

Zagato TZ3 Stradale by mělo být postaveno na základech konceptu TZ3 Strada, který karosárna odhalila na jarní Concorso d'Eleganza Villa d'Este . Oproti němu však bude TZ3 Stradale určeno pro běžné silnice.

Vůz se bude zřejmě pyšnit ještě extravagantnějšími křivkami, nadále ale bude využívat typické designové prvky značek Zagato a Alfa Romeo.

Z prvního obrázku je patrné, že TZ3 Stradale použije výraznější předek s mohutnějšími chladícími otvory. Na ně navazují větší přední světlomety.

Bok automobilu doplní trojúhelníkový otvor za předními koly, inspirovaný Alfou 8C Competizione, slavný čtyřlístek na bílém pozadí na boku karoserie naopak chybí. Zajímavostí je také „skrytý“ A sloupek a kola odkazující na Giulii TZ2.

Oficiální premiéra automobilu pravděpodobně proběhne na březnovém autosalonu v Ženevě.

Prototyp Zagato Alfa Romeo TZ3 Corsa poháněl za přední nápravou umístěný vidlicový osmiválec o objemu 4,2 litru a výkonu 309 kW (420 k), šestistupňová sekvenční převodovka Tractive přenášela točivý moment na zadní kola. Stejné pohonné ústrojí by mohla dostat i sériová verze.

David Bureš
Diskuze (0)