Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zaměstnanci centrály Volkswagenu se s kantýnou bez currywurstu sžili

ČTK
Diskuze (10)

Zaměstnanci hlavní budovy německé centrály automobilky Volkswagen ve Wolfsburgu se s podnikovou kantýnou bez oblíbeného currywurstu, tedy klobásou s kořením karí, po necelém půlroce sžili.

Bezmasá jídla bývají před koncem otevírací doby vyprodaná, řekl agentuře DPA Nils Potthast, který má podnikové stravování na starosti. Největší evropský výrobce aut loni v srpnu oznámil, že po skončení celozávodní dovolené bude kantýna vařit už jen vegetariánská a veganská jídla, která občas proloží pokrmem z ryb.

Krok Volkswagenu v letní okurkové sezoně vzbudil velký zájem nejen médií. "Odezva našich hostů je senzační a trvale pozitivní," říká Potthast. A to jak z řad zaměstnanců ve výrobě, tak od administrativních pracovníků. Za novým konceptem podle něj stojí i zaměstnanci v kuchyni.

Přitom když Volkswagen v létě oznámil, že se v jedné kantýně centrály bude nabízet jen bezmasá kuchyně, vyvolalo to bouři reakcí a komentářů. Nezdržel se ho ani bývalý německý kancléř Gerhard Schröder, který dříve býval členem dozorčí rady Volkswagenu.

"Kdybych ještě zasedal v dozorčí radě #VW, tohle by se nestalo," napsal tehdy Schröder. Vytvořil také hashtag "#zachraňte currywurst“.

Síla reakce veřejnosti firmu překvapila. "Od začátku bylo jasné, že na currywurstu, který budeme i nadále nabízet ve všech ostatních jídelnách závodu, není nic špatného,“ říká Potthast. Zaměstnanci si ho mohou i nadále dát například v kantýně, která se nachází hned na protější straně ulice.

Vlastní masna Volkswagenu vyráběla často více currywurstů, než kolik firma vyrobila aut své kmenové značky. Portál AutoMotorUndSport napsal, že originální currywurst z Volkswagenu, do něhož se koření míchá podle tajné receptury, má vlastní výrobní číslo 199 398 500 A, pod kterým si ho obchodníci mohou objednávat z katalogu koncernu.

ČTK
Diskuze (10)

Doporučujeme

Avatar - rohYpnol
22. 1. 2022 17:41
Re: Pohádkáři lháři
Hezky ses popsal :yes:
21. 1. 2022 10:23
Re: Pohádkáři lháři
beztak má na fb žlutou hvězdu a velký nápis nebudu se očkovat... dement
21. 1. 2022 06:48
Re: Pohádkáři lháři
Tak tohle je už hodně za hranicí normálního uvažování.
Porovnávat tragédii milionů lidí s nabídkou vegetariánského stravování.
20. 1. 2022 23:14
Re: Bouři reakcí a komentářů vyvolal především bulvár.
Ty si jasný.
Avatar - KANKUNEN
20. 1. 2022 20:41
Re: Pohádkáři lháři
A dobře se sžili s vražděním židů i vítáním islámu.