Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva 2018: Toyotu Auris nám ukázali jenom napůl

Martin Machala
Diskuze (1)
Úplně až do ženevské premiéry se Toyotě sice Auris nepodařilo utajit, i tak nás ale Japonci napínali dlouho. A ještě chvíli budou.

Video se připravuje ...

Málokdy se nám stane, že bychom avizovanou premiéru viděli prvně až na samotném autosalonu. Automobilky se rády s novinkami chlubí dopředu, a pokud se o první fotky nepostarají ony samy, spolehnutí bývá na nejrůznější „úniky“. V případě aurisu jsme však znali jenom siluetu a teprve chvilku před oficiální ženevskou tiskovkou „utekla“ jedna fotka.

A pak se auris objevil v celé své kráse. Omluvte klišé, ale auris je opravdu konečně atraktivní auto. Vzpomínám, jak Toyota oddalovalo premiéru první generace, prý kvůli tomu, že na poslední chvíli přepracovávala design, aby byl víc „trendy“. V Toyotě se údajně lekli prvního UFO civicu od Hondy a rozhodli se vzhled připravované novinky překopat. Museli na tom makat ve dne v noci, protože první auris byl… Neuvěřitelně nudný. Docela by mě zajímalo, jak vypadal původní návrh. Nic moc konzervativnějšího než první generaci aurisu si už totiž představit neumím.

Teď je všechno pryč a novinka vypadá velmi dobře. A při živém setkání ještě líp než na fotkách. Jenom jaksi zatím nevíme, co se událo v interiéru. Okna byla začerněná jak u patnáct let starého BMW, holky od Toyoty nás nepustily ani na točnu.

Už teď ale víme, že základem je platforma, kterou používá třeba crossover C-HR, na nafťáky se Toyota vykašlala a místo nich nabídne hned dvojici hybridních pohonů. Základem pak bude zážehová přeplňovaná dvanáctistovka.

Na interiéru však kluci japonští asi opravdu ještě makají, produkce nového aurisu totiž odstartuje až příští rok.

Martin Machala
Diskuze (1)
19. 3. 2018 14:54
a kamže zmizli diskusné príspevky tohto článku?
???