Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: BMW M6 kupé na vlastní oči (autosalonové video)

David Bureš
Diskuze (1)
I přes sportovní detaily působí nejostřejší bavorská šestka i nadále více jako gran turismo než jako sportovní auto.

Komu nová mnichovská šestka připadá ve srovnání s jejím předchůdcem příliš nenápadná, bude u nové M6 spokojen. Designéři totiž na ní použili mnoho detailů zvýrazňující její vzhled. To ale nezakrývá fakt, že nová M6 zůstává gran turismem a není sportovním automobilem.

Tvary nové generace M6 jsou dokonce výraznější než u předchůdce, automobil tak díky ostře řezaným rysům působí mnohem sportovnějším dojmem než minulá generace.

M6 je díky svým rozměrům (v případě kupé 4.898 x 1.919 x 1.374 mm) velice majestátním automobilem. Hned na první pohled je tak jasné, že M6 bude spíše sloužit k velice rychlým přesunům po dálnicích, než k ostré jízdě na okresních silničkách.

Masku chladiče na rozdíl od běžné šestky tvoří zdvojené lamely, což spolu s rozšířenými blatníky a ostře řezaným předním nárazníkem s typickými tvary BMW s logem M, zdůrazňuje dynamické tvary auta. V levé ledvince nechybí malá piha – logo M6. To kdyby náhodou někdo nepoznal, že se jedná o nejostřejší šestku v nabídce BMW.

Střecha z plastu vyztuženého karbonovými vlákny je v případě nové M6 kupé uprostřed snížena, podobně jako u japonské dvojice Toyota GT 86/Subaru BRZ.

Z boku je automobil typickým zástupcem kupé, hlavními prvky tu jsou elegantně tvarovaná linie střechy a dlouhé dveře. Na rozdíl od běžné šestky tu jsou jiná směrová světla, doplněná o nápis M6.

Nejostřejší hrany najdeme na zádi, jejíž dominantou jsou čtyři kulaté koncovky výfuku, dvě vpravo, dvě vlevo. Zadní nárazník evokuje tvary toho předního. Také zde najdeme logo M6, každý řidič, kterého nové BMW předjede, však bude i díky celkovým tvarům ihned vědět, že jej nepředjela jen tak ledajaká šestka.

Uprostřed zádě je umístěno logo BMW, jeho prostřednictvím se otevírá zavazadlový prostor, který je překvapivě objemný. Zavazadla na týdenní dovolenou ve dvou se sem bez problémů vejdou.

Interiér je více luxusní než sportovní, a to i přes použití mnoha karbonových pásů. Ty doplňují lány kůže. V sedačkách se sedí příjemně, mají slušné boční vedení. Na ty zadní se vejdou maximálně děti, lepší je tak bude použít jako odkládací prostor.


David Bureš
Diskuze (1)
7. 3. 2012 16:39
emšestka
Naprosto dokonalé auto, vypadá, že to bude pěkný oranžovo-červený ďáblík >:-[]