Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženy vybraly auto roku 2019. Co říkáte na jejich vkus?

Stanislav Kolman
Diskuze (24)

Vedle českého, evropského a světového auta roku se pravidelně volí také nejlepší ženský vůz. Letos porotu nejvíce uhranula japonská stylovka.

Nebudeme vás dále napínat, ženským autem roku (Women’s World Car Of The Year) se letos stala Mazda 3. U nás tahle japonská novinka skórovala už před časem jízdními vlastnostmi myslícími na motoristy, které řízení jednoduše baví.

Ženy ale vybírají auto roku podle jiných kritérií. Porota je složena ze třiceti členů ze všech koutů světa a „vybírá podle faktorů, které ženy zvažují pří nákupu nového automobilu“. Hádáme, že Mazda 3 zabodovala především neotřelým designem Kodo, stejně jako moderním a čistým pracovištěm řidiče. Pravděpodobně už ne tak rozhodující jsou pro ženy právě skvělé jízdní vlastnosti a fakt, že „trojka“ vyjma tradičních benzinových a naftových motorů přijíždí i s revoluční technologií Skyactiv-X.

Není žádným tajemstvím, že u žen v dřívějších ročnících bodovala především SUV. V předchozích letech se vítězem stalo například Volvo XC40, Jaguar F-Pace či Volvo XC90. Jejich dominanci se v roce 2017 podařilo prolomit automobilce Hyundai, respektive modelu Ioniq. Před dlouhými pěti lety u žen zase zvítězila Honda Jazz.

Stanislav Kolman
Diskuze (24)

Doporučujeme

23. 11. 2019 19:49
.........
hitparadu korozie dlhodobo vyhrava dacia s mazdou. :-)
Avatar - pradeda777
23. 11. 2019 13:09
Kdysi jsem se
s mojí první ženou zúčastnil (jako divák... ;-) ) soutěže o nejhezčí kočárek. Všem maminkám to moc slušelo. Ženy jsem tam žádné neviděl..... :-!
Avatar - white label
21. 11. 2019 17:55
Re: Kolmane, to je tak šovinistické!
Standa je sice takové "mladé dřevo", ale tvou hysterii zrovna v tomto případě příliš nechápu...
Většina žen hodnotí jízdní vlastnosti jinak, než muži, většinu nezajímá např. chování na limitu, protože se k němu obvykle ani nepřiblíží (ani nechtějí), ale to samozřejmě neznamená, že by byly jakkoli méněcenné, třeba z hlediska bezpečnosti spíš naopak.
21. 11. 2019 13:27
Jsem ženská
Tak to já jsem ženská jako poleno, páč ji mám v garáži :D
20. 11. 2019 07:39
vyznění
"Porota je složena ze třiceti členů ze všech koutů světa a „vybírá podle faktorů, které ženy zvažují pří nákupu nového automobilu“"
Tahle věta zní jako: 30 mužů vybralo auto podle toho, jak studie tvrdí, že rozhodují ženy při nákupu. :no:

Navíc v originále se nic nepíše o počtu členů. Pouze píšou, že hlasovali ženy z více než 30ti různých zemí a je tam dodáno, že byli požádány aby hlasovali podle kritérií žen, když kupují auto. Což je trochu úsměvné