Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor se připravuje na Techagro 2016

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Zetor hodlá představit svou minulost, současnost i budoucnost na veletrhu Techagro 2016 v Brně.

Na brněnském výstavišti bude ve dnech 3. až 7. dubna probíhat Techagro 2016, největší zemědělský veletrh ve střední Evropě a tradiční český výrobce traktorů se zde představí v hale P na stánku číslo 012 na ploše přes 500 m2. Společnost Zetor Tractors hodlá vedle svých současných produktů prezentovat i svou minulost a budoucí projekty.

Pohled do blízké budoucnosti nabídne studie Zetor by Pininfarina, jejíž design má být postupně přenesen na všechny modelové řady značky.

Mimo designový koncept se zákazníci budou moci seznámit s prototypem plánovaného rozšíření modelové řady Major. To má zákazníkům nabídnout čtyřválcové motory s výkonem 55 kW (75 k) a novými variantami převodovky. Stroje mají disponovat buďto převodovkou s 12 převodovými stupni vpřed a 12 vzad, nebo převodovkou o rozsahu 24 rychlostí vpřed a 12 rychlostí vzad, obsluhovanou pomocí dvoustupňového násobiče krouticího momentu (PowerShift) a hydraulického reverzoru (PowerShuttle).

Spolu s novými verzemi má být uveden i přepracovaný design ovládacích prvků v kabině traktorů řady Major. Budoucí modely disponují nádrží o objemu 120 litrů a mají dosahovat maximální rychlosti 40 km/h. Nové produkty mají být využívány na malých farmách orientovaných převážně na živočišnou výrobu.

Součástí plánované budoucnosti značky Zetor je rovněž rozšíření palety modelových řad ze současných čtyř na celkových šest. Na Techagru 2016 mají mít návštěvníci možnost seznámit se i s prototypem třívalcového traktoru s výkonem 36 kW (49 k). Traktor má využívat mechanickou převodovkou s plně synchronním řazením s osmi rychlostmi vpřed a osmi vzad a maximální rychlostí 30 km/h.

Tento prototyp se má v budoucnu stát základem páté, nejmenší modelové řady traktorů Zetor a má být určen především pro využití na malých farmách i mezi hobby farmáři.

Současnost Zetor Tractors má být na Techagro 2016 reprezentována kompletním produktovým portfoliem. Představeny budou modelové řady Major, Proxima, Forterra a Crystal. K vidění mají být i přední nakladače Zetor System a připomenuto bude i 70. výročí značky Zetor.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)