Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor zvýšil svůj zisk

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Společnost Zetor Tractors a.s. uvádí, že její zisk za první tři čtvrtletí roku 2012 činí před zdaněním 216 miliónů korun.

Český výrobce traktorové techniky skupina Zetor po prvních devíti měsících letošního roku zveřejňuje příznivé zprávy ohledně svých prodejních úspěchů.

Konsolidovaný hospodářský výsledek před zdaněním činil za první tři čtvrtletí letošního roku 216 miliónů Kč. Ve srovnání se stejným obdobím předcházejícího roku, kdy bylo dosaženo 80 miliónů Kč, se jedná o více než 2,5 násobek.

Stejně jako v prvním pololetí letošního roku zůstává i nadále hlavním zdrojem zisku společnosti Zetor Tractors a.s. vyšší počet prodaných traktorů. Petr Veselý, finanční ředitel Zetor Tractors a.s., uvedl, že konsolidované tržby společnosti a jejích dceřiných distributorských firem v zahraničí za prvních devět měsíců vzrostly o více než 700 miliónů Kč, tedy o 30 %.

Díky prodejům traktorů vyšších výkonových řad a hlavní letošní novinky v podobě modelové řady Forterra HSX se společnosti podařilo zdvojnásobit čistou ziskovou marži na hodnotu přesahující 6 %.

Růst tržeb a marží se zároveň pozitivně projevil i v tvorbě cash flow z provozní činnosti, kdy Zetor v ukazateli EBITDA dosáhl úrovně přes 360 milionů Kč, což je zhruba o 130 milionů korun více než v loňském roce.

Vedení Zetor Tractors a.s. očekává, že i přes tradičně nižší prodeje a výrobu v posledních měsících roku přesáhne konsolidovaný hospodářský výsledek před zdaněním za účetní období roku 2012 hodnotu 250 miliónů Kč.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Choochoo
13. 12. 2012 23:22
Re: Zetor
Drzim pesti, at se dari :yes:
Avatar - chetoos
12. 12. 2012 18:34
Zetor
Jojo české zetory jdou dopředu s technologiemi a jsou stále lepší a lepší. Myslím, že se i prodeje zvednou díky novému modelu Major, který budou volit malí statkáři a drobní zemědělci. Diky tomuto modelu bude mít Zetor ještě větší úspěch. :yes: