Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Žigulík může být až překvapivě hezké auto, stačí takhle málo. Nebo ne?

Jan Zajíc
Diskuze (15)

Určitě na světě chodí lidé, kterým se jednoduché tvary klasického žigulíka vysloveně líbí, ale asi jich nebude většina. Zajímavé však je, jak málo stačí, aby se z ruské legendy stalo podstatně pohlednější auto. 

Různě upravené vozy z doby socialismu vám tu ukazujeme poměrně často, nejvíc samozřejmě české škodovky, pokud nám připadají něčím zajímavé. Ale občas naši pozornost získají i jiné automobily.

Jako tento VAZ (nebo Lada, chcete-li) 2107 z roku 1986, který se objevil na prodej v Polsku. Stačilo přitom jen pár detailů a z hranatého sedanu se stalo výrazně přitažlivější vozidlo.

Zejména jde o kola. Že kola dělají auto, se ostatně neříká jen tak. Zlatá, podle inzerátu 16palcová, kola každopádně červenému žigulíku podle nás moc sluší. Svoje samozřejmě dělá i snížený podvozek.

Majitel věnoval pozornost také interiéru, jeho úpravou si ale už nejsme tak jisti. Pod kapotou se pak ukrývá sériová jedna-trojka o výkonu 55 kW, která umí pracovat i s LPG.

A cena? Lada s nájezdem 92.000 km je k mání za zhruba 53 tisíc korun. Tak co na ni říkáte? Líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (15)

Doporučujeme

Avatar - KubikCv
16. 1. 2020 21:16
Novinářská komedie ACZ
Tak tohle mě opravdu dostalo...že někdo z ACZ udělá článek z videa z youtube už jsem si zvyknul,ale že někdo napíše článek na základě inzerátu,tak to je moc :D
Autor mohl alespoň zmínit,že dárcem shrnovací střechy byl Renault Twingo....
9. 1. 2020 14:45
Re: Ruské stroje 2019 v čr
Asi tak, ale nějak mi nejsou jasný ty pohnutky koupit si v dnešní době ve střední Evropě Ladu. Fajn žít o 1000 km víc na východ, tak to má svoji logiku, ale v Čechách?
Avatar - speedfred
9. 1. 2020 10:55
Re: To si jako dělají legraci?
Tak mne sa zase ten exterier fakt páči.Žiadne divoké krídla iba jemné zníženie a pekné kolesá.To že je na veteránskych ŠPZ to je vec už druhá.
Avatar - Ozzman
9. 1. 2020 10:53
Re: Ruské stroje 2019 v čr
Aby si byl za každou cenu jinej ... Lepší a v diskuzi si to všem říkal :D Dnes jsem potkal v Praze jednu Vestu na českých SPZ...nádhera :D
Avatar - KANKUNEN
9. 1. 2020 09:14
Re: To si jako dělají legraci?
nebyl bych tak kritický, zapadlé 13ky moc parády neudělají.