Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zlá EU a sluncem zalitá Amerika? Úřad v USA už navrhuje přísnější pravidla pro emise nových aut

ČTK
Diskuze (28)

Americká federální Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) navrhla přísnější pravidla pro emise u nových automobilů.

Návrh by podle ní mohl vést k tomu, že se podíl elektromobilů na celkovém prodeji nových aut ve Spojených státech do roku 2032 zvýší na dvě třetiny. V loňském roce přitom činil necelých šest procent.

Návrh podle agentury Reuters představuje doposud nejagresivnější plán na snižování automobilových emisí v USA. "EPA předpokládá, že navrhovaná pravidla do roku 2055 zabrání vzniku téměř deseti bilionů tun emisí oxidu uhličitého, což odpovídá více než dvojnásobku celkových emisí oxidu uhličitého v USA v loňském roce," uvedl úřad ve své dnešní zprávě.

Video se připravuje ...

Navrhovaná pravidla podle úřadu rovněž ušetří majitelům za celou dobu životnosti vozu v průměru 12.000 dolarů (zhruba 255.000 Kč) díky technologiím snižujícím kromě emisí rovněž spotřebu pohonných hmot a náklady na údržbu. Sníží také dovoz ropy do USA o zhruba 20 miliard barelů. EPA odhaduje, že celkové přínosy nových norem budou přinejmenším o bilion dolarů vyšší než náklady na jejich splnění.

Administrativa prezidenta Joea Bidena podle automobilek a ekologů usiluje o to, aby nová pravidla pro emise dokončila již začátkem příštího roku. Chce tak příštímu prezidentovi zkomplikovat případnou snahu o jejich zrušení, píše Reuters.

Členské země Evropské unie již minulý měsíc definitivně schválily normu, která od roku 2035 prakticky znemožňuje prodej nových benzínových a naftových aut v EU. Norma, jejíž podobu dohodlo koncem října české předsednictví, je součástí balíčku návrhů zaměřených na výrazné omezení emisí skleníkových plynů.

ČTK
Diskuze (28)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
15. 4. 2023 09:27
Re: Vystizny nadpis
Je krásné být eko a mít 5 x drazší plyn jak v usa a - 4-7x dražší vodné a 8-17x dražší stočné jak v usa s 4-8x nižšími platy jak mají oni.

Ale jen to všechno podporujte a investujte a odírejte lidi, do 10 let je nezaměstnanost v polovině regionů portugalska, itálie, španělska a řecka 35-70 %, budete jim muset půjčit stovky miliard eur, další stovky miliard můžete nalít do ukrajiny, Ev aut, vodíku , OZE atd a když to půjde dobře, skončí EU v letech 2024- 2040 se Schodkem celého unijní rozpočtu ve vši 8-20 BILIONU EUR a konečně ten ty NEOSTALINISTICKY SILENCI ZKRACHUJI!!!!

STOP ZELENEMU NEOSTALINISMU V EU. NULOVA tolerance pro ne NEOSTALINISTICKY UTOPISTY!!!
Avatar - Barrichello
15. 4. 2023 09:19
Re: dieselgate
rozdíl mezi naftou a benzínem už je u ONO 5 kč, měla by se okamžitě zvednout spotřební dan u nafty aspon o 3 kč....
Avatar - Barrichello
15. 4. 2023 09:18
Re: Zlá zlá EU!
bruselský poskoku a podprovateli neostalinistů, v USA zakazují plynové kotle a chtěli in vestovat 900 milird USD do vodnvodní sítě? Protože je málo EKO? že o tom nikde na us zpravodajskýzch serverech nepíšou....
Naopak usa masivně staví plynové a proplynové elektrárny.

Prubd se , tady vůbec nejde JENOM o AUTA :-)
Avatar - Barrichello
15. 4. 2023 09:15
Re: Vystizny nadpis
drahý podporovateli fantasmagorických vizí novodových neostalinistických pavědců, vzhledem ke krokům EU by bylo krásné, kdyby průměrná mzda v čr činila mezi 45-70 tis kč a v západní zemích mezi 75-160 tis kč měsíčně, všechno pod tyto hranice je těžké zbídačení obyvatel a zničení střední třídy.

Ono nejde jenom o auta, lokaji Bruselu, ono jde o všechno ostatní, o náklady za žití. My víme, co ta zelená pomatená sebranka, žijící zcela mimo realitu chystá
https://www.seznamzpravy.cz/…e-a-stocne-22942

zatímco v Indidi chc*jou do řekl a sypaj tam odpadky a čína tam vypouští toxické látky z fabrik...

https://cz.energyhub.eu/cs/articles/755596/v-nemecku-zvazuji-zakaz-prodeje-plynovych-kotlu
Avatar - Barrichello
15. 4. 2023 09:11
Re: Emise
že v tom socialistickém molochu byly vždy nejpřísnější už od 70 let, je to stát ve státě a hrozná betonová díra, zjeména to L.A.

Pravá amerika je dneska jen střed ajih typu Kentucky, Lousiana, Tennessee, Alabama atd