Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Známe datum a místo premiéry Škody Octavia. V Ženevě to nebude!

Jan Mička
Diskuze (34)
Modernizovanou Škodu Octavia už lze objednávat a první vozy se k zákazníkům dostanou v lednu, čekat se světovou premiéru až do Ženevy by tedy byla hloupost…

Třetí generace Škody Octavia nedávno prodělala modernizaci a nejenom z našich diskusí pod články víte, že celkem obstojně polarizuje veřejnost. Osobně si na dělené přední světlomety pomalu začínám zvykat, zatím ale soudím pouze z fotografií od našich čtenářů a automobilky. Vůz už má český ceník, je možné jej objednávat a první dodávky zákazníkům proběhnou v lednu příštího roku, sami tedy jistě uznáte, že čekání se světovou premiérou až na březnový autosalon v Ženevě moc nedává smysl.

Spekulace o dřívější světové premiéře se internetem šířily už dříve, nyní však máme k dispozici oficiální informace. Modernizovaná Škoda Octavia se novinářům představí už 10. ledna ve Vídni, v předvečer tiskového dne vídeňského autosalonu. Návštěvníkům pak bude výstaviště přístupné od 12. do 15. ledna.

Co ale Škoda Auto představí v Ženevě, na zřejmě nejdůležitějším evropském autosalonu? S největší pravděpodobností Octavii Scout a RS. Dává to smysl, protože automobilka zatím oficiálně nezveřejnila ani náznak podoby těchto derivátů a má tedy stále v rukávu „moment překvapení". Testovací prototypy, které jeden z našich čtenářů nedávno natočil na hradecké dálnici, už nicméně můžete potkat v běžném provozu. Spekuluje se také o zatím nespecifikovaném konceptu elektromobilu, podle našeho názoru si jej však automobilka nechá až na dubnový autosalon v Pekingu.

Jan Mička
Diskuze (34)
13. 12. 2016 09:53
Re: Co na tom autě kdo vidí?
Octavia (obě karoserie, pokud vím) má dokonce zvětšený rozvor oproti Golfu. Ani Variant ho nemá.
Avatar - Emel
13. 12. 2016 08:40
Re: Naživo
Na to jsem zrovna zvědavý, prý je po fl rozchod vzadu +3cm, tj. +1,5cm na každé straně, to by mohlo celkem pomoct.
13. 12. 2016 08:05
Re: Naživo
Octa s FL získala nový rozměr. Je při čelní pohledu opticky vyšší a užší, díky světlům. K tomu klasicky v poslední generaci zalezlá kola v karoserii (ještě víc na to trpí Kodiak).
13. 12. 2016 08:03
Re: Co na tom autě kdo vidí?
Nejsem zrovna cílovka Octy, ale napsal jsi něco, co nepříliš odpovídá skutečnosti. Velká kabina asi nebude nedostatkem pro ty, co hledají rodinné auto. Podvozek je stejně "malý" jako u Golfu a použitelný motor to má v základu.
Mluvit o někom, kdo si koupí škodovku jako o blbém je přinejlepším důkazem vlastní hlouposti.
12. 12. 2016 22:27
Re: Co na tom autě kdo vidí?
Tak schválně, má tvá Corolla zadní stěrač? ;-) Octavia jde sice mimo mne, ale obecně vzato jsem rád, že tu ohyzdnost alespoň některé automobilky automaticky nemontují. Třeba u předchozí Mazdy 6 (zajímal jsem se právě o liftback) byl pro mne jak rudý hadr pro býka - kdybych ji nakonec koupil, asi bych měl silné nutkání ho urvat, urazit, uříznout, prostě se toho zbavit (a brzdila by mne asi jen otázka toho, jak to zamaskovat). U aut se sklem víc kolmo je to něco jiného, ale tam pro změnu kolikrát dávají miniatury stěračů.