Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AMG definitivně potvrdilo výrobu hybridních modelů

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Poslední dobou se již fanoušci sportovních aut při vyslovení slova hybrid hned neosypou. Supersporty jako Porsche 918 Spyder či McLaren P1 ukazují, že elektromotory přináší pozitiva, použít je tak chce i AMG.

Hybridní Mercedes-Benz AMG je nevyhnutelný krok. Potvrdil to předseda představenstva AMG Tobias Moers. Ten na newyorském autosalonu sdělil serveru autoexpress.co.uk, že příchod elektricko-benzinového AMG není otázkou času, ale že to brzy bude spíše povinné a standardní. „Upřímně musím říci, že hybridní AMG zcela jistě bude. Ještě nevím, kdy přesně se to stane, ale už jsme začali s výzkumem,“ dodal.

AMG se tak bude snažit rozšířit technologii exkluzivních moderních supersportů i do masovějších modelů. K tomu Moers říká, že hybridní může být i některý z běžnějších modelů a ne jen supersport. AMG totiž musí zastávat pozici vzhledem k nabízeným výkonům relativně dostupné značky. Řeč přišla rovněž na A45 s pohonem všech kol, z jehož dvoulitrového turbomotoru údajně nebude problém dostat v budoucnu ještě větší výkony. I s tímto agregátem by se tak mohl hybridní systém pojit.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)