Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi investuje 270 mil. Euro v Bruselu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Bruselský výrobní závod prolomil sedmimilionovou hranici. Audi do něj hodlá investovat 270 mil. Euro na rozšíření výrobní kapacity.

Bruselskou továrnu po 61 letech od zahájení provozu opustil 7miliontý automobil. Stalo se jím Audi A1 1,4 TFSI (136 kW/185 k) v červeném laku karoserie Misano s oblouky střechy v kontrastní stříbrné barvě. Tato motorizace modelu A1 měla premiéru před pěti týdny na autosalonu v Paříži.

Automobilka Audi má nad výrobním závodem v Bruselu kontrolu od roku 2007, kdy jej po podepsání dohody s VW a odbory převzala pod svou kontrolu. Za poslední tři roky zde již utratila více než 300 milionů Euro. Vylepšení představovala například karosárna s 450 roboty, testovací dráha, podniková restaurace a moderní zdravotní středisko. Dále byla ergonomicky optimalizována pracoviště u výrobní linky.

Prodejní úspěchy nového Audi A1, jehož výroba byla v Bruselu spuštěna letos v květnu, stojí za zvýšením plánované produkce na příští rok o 20 %. V následujících letech hodlá Audi do závodu v Bruselu investovat okolo 270 milionů Euro. Hlavním cílem je rozšíření výrobní kapacity závodu. V současnosti je zde během dvou směn vyrobeno zhruba 500 vozů denně.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
5. 11. 2010 20:25
to jako na úplatky?
>:-[]