Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi zvyšuje výrobní kapacity: Brusel bude vyrábět A1

Nadim Eid
Diskuze (5)
Audi se nyní potýká s problémem jak zvýšit svou výrobní kapacitu tak, aby byla schopna trvale a kvalitně uspokojovat stále rostoucí poptávku po svých modelech.

Rok 2006 byl pro Audi už jedenáctým rekordním rokem, pokud se týká prodejních čísel, tržeb a zisku.

V souvislosti se záměrem zvýšit výrobní kapacity podepsala firma v pondělí 12. března 2007 dohodu s odbory bruselské továrny VW a převzala nad ní odpovědnost za řízení. „Bruselská továrna má nyní možnost stát se součástí úspěchu značky Audi. Umožnila nám to hlavně dohoda o dvacetiprocentním snížení nákladů na práci. Využíváme externích kvalifikovaných dělníků, což tyto náklady výrazně snižuje, a díky tomu jsme schopni zaručit 2 200 stálých pracovních pozic pro naše kolegy v Bruselu“, prohlásil Dr. Werner Widuckel, člen představenstva zodpovědný za personalistiku. Tato dohoda také zaručuje bruselské továrně zavedení produkce nových kompaktních modelů Audi A1 koncem roku 2009. Do této doby se zde bude prozatím vyrábět, spolu s jinými modely VW, také model Audi A3.

Současně se Audi chce soustředit i na zkvalitnění práce a motivace svých pracovníků. Pomoci k tomu má flexibilní pracovní doba, podíl zaměstnanců na zisku a odměňování nových řešení, které napomohou zlepšení produktivity, kvality a snížení nákladů na jednotlivý vůz. Dále chce automobilka zatraktivnit práci pomocí nových zdravotních programů a zlepšených ergonomických podmínek.

Audi prodala v roce 2006 okolo 915 000 vozů. Do budoucna plánuje automobilka zvýšit produkci až na jeden a půl milionu vozů. Modelová řada se rozroste z 22 na 40 modelů. Tyto všechny záměry si jen v příštích pěti letech vyžádají investici přes 11,8 miliard eur.

Nadim Eid
Diskuze (5)
14. 3. 2007 13:15
A1
Som zvedavy ako to dopadne. Male Audi? Nejak mi to stale nejde dohromady. Nestacilo im fiasko s A2?
14. 3. 2007 11:39
Re: A1 Bratislava
V BA ? V BA sa vyraba cim dalej tym menej VW Polo - nie su kapacity kvoli faceliftom Touaregu a Cayenne a Q7 takze neviem neviem ci sa najde kapacita na A1. Ak samozrejme nepostavia dalsiu linku. A pocul som aj famu ze v Bruseli by sa mohlo vyrabat prave Polo.