Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Austrálie vyšetřuje zprávy o problémech s auty Volkswagen

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Australská vláda vyšetřuje zprávy o problémech se ztrátou výkonu motoru v automobilech, jejichž výrobcem je německý koncern Volkswagen.

Informaci o vyšetřování přineslo dnes australské ministerstvo infrastruktury a dopravy. Agentura Reuters uvedla, že vyšetřování souvisí s nehodou, při které v roce 2011 zahynula řidička modelu Volkswagen Golf.

"Vyšetřujeme nedávné zprávy o bezpečnostních obavách, které se týkají vozů Volkswagen. Chceme zjistit, zda jsou zde systémové bezpečnostní problémy," uvedlo ministerstvo. Zpráva o vyšetřování přichází jen několik týdnů poté, co Volkswagen v Japonsku svolal do servisů zhruba 91.000 vozů, kterým bude nutné opravit případné problémy s převodovkou. Tyto nedostatky mohou vést k nechtěnému zpomalení, či naopak zrychlení vozidel.

Volkswagen, jehož součástí je i česká automobilka Škoda Auto, je největším výrobcem aut v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát i největším výrobcem automobilů na světě, a porazit tak japonskou Toyotu a americký General Motors. Volkswagen loni zvýšil celosvětový prodej o 11 procent na rekordních 9,07 milionu vozů.

ČTK

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
3. 6. 2013 09:00
Re: Mnooo
Já bych to neviděl tak černě. Kdyby byla pravda to co se tady píše mezi různejma pisatelama, tak by si lidi ty auta logicky nekupovali. A když se kouknu na podíl koncernu (všech značek) za první čtvrtletí tohoto roku v EU, tak to dosahuje skoro 27%!!! Před dvěma rokama to bylo pouze necelých 21%. A já si myslím, že lidi zkrátka kupujou to, co jim vyhovuje a s čím maj dobrý zkušenosti, takže určitě nebudu sám. Ty by jsis snad koupil auto, který se bude stále *, motor odejde po 15 tisících? Já teda ne... ;-) Taky není pravda, že by servis neměnil věci v rámci záruky nebo i po záruce. Mě vyměnili naprosto vše co jsem chtěl a to u hodně věcí by se dalo říct, že se na to záruka opravdu nevztahovala, ale spokojenej zákazník je důležitej, takže se to vždycky nějak udělalo. :-)
2. 6. 2013 21:53
Re: Mnooo
Tak to si mal poriadne stastnu ruku, pretoze ja poznam celu radu majitelov VW...ti starsi (pred cca 15 rokmi a viac) nedaju na VW dopustit a potom ti novsi a tam sa nespokojnost preukazuje v horibilnych cislach...bud stastny, ze si stastny majitel ;-)
Avatar - Barrichello
2. 6. 2013 00:59
Re: Australani, trošku inteligentnější a hubenější američani
njn, všiuchni sou ptipomci jenom češi a skopčáci sou geniové......hlavně u piva ovšem :o))
1. 6. 2013 15:00
Re: Mnooo
Já měl za poslední roky několik nových VW a nějak jsem nepochopil co tím myslíš... ;-)
Teď mám TSí a super motor... skoro 80 tisíc najeto a bez nejměnšího problému. :-)
31. 5. 2013 18:12
Re: Mnooo
Väcsina z tych, ktory zazila nejaky model od VW za posledne roky...sa tomu necuduje. Kde su tie zlate casy VW s druhou generaciou...tie jazdia este dodnes a bez väcsich problemov.