Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley rozšiřuje výzkumné a vývojové centrum

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Britská luxusní značka Bentley zahájila poslední fázi svého rozvoje. Ta je zaměřena především na výzkum a vývoj.

Značce Bentley se pod křídly mateřského koncernu Volkswagen daří a prakticky od představení kupé Continental GT na autosalonu v Paříži na podzim roku 2002 tato automobilka neustále roste.

V současnosti Bentley prochází největším rozvojem v celé své historii a zahajuje jeho poslední fázi. Tu má představovat investice 40 milionů britských liber do sídla automobilky v Crewe, resp. do nového výzkumného a vývojového centra, v němž má být vytvořeno přes 300 nových pracovních míst.

Tento krok začátkem letošního prosince při své návštěvě sídla Bentley ocenil britský ministr financí George Osborne, který mimo jiné uvedl, že samotné rozšíření výzkumného a vývojového centra o nové zaměstnance povede k vytvoření okolo tisíce nových pracovních míst u dodavatelů a poskytovatelů služeb v okolí automobilky.

Nové vývojové a výzkumné centrum značky Bentley má na ploše 45.000 m2 nabídnout prostor okolo 1300 zaměstnancům, jimž bude k dispozici vlastní stylistické studio, řada specializovaných pracovišť a kanceláří.

Wolfgang Dürheimer, předseda představenstva a generální ředitel Bentley Motors, vedle nového vývojového a výzkumného centra připomněl i skutečnost, že za posledních 18 měsíců bylo v automobilce vytvořeno přes 950 nových pracovních míst.

Bentley do svého vývoje a výroby investuje v souvislosti s plánovaným rozšiřováním palety nabízených modelů, z nichž je jedním z nejdůležitějších připravované nové SUV, které má na trh vstoupit v roce 2016.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)