Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 5 Touring (G31): Bude takhle vypadat nové kombi?

David Bureš
Diskuze (0)
S novou generací BMW 5 Touring se samozřejmě počítá. Jako M5 kombi s největší pravděpodobností nedorazí, možností je ale příchod verze M550i.

Po premiéře nové generace BMW řady 5 ve formě sedanu máme už dobrou představu o tom, jak budou vypadat i další varianty. Grafici z různých koutů světa se tak předhánějí v tom, kdo dřív navrhne možnou podobu zatím neodhalených verzí. Po vizích vrcholné M5 tu máme návrhy kombi Touring.

Kombík s interním označením G31 jistojistě přijde, přičemž vize grafiků Theophiliuse China a X-Tomiho dávají dobrou představu o tom, jak bude vypadat. Oproti sedanu se vlastně bude lišit jen přepracovanou zádí, jejíž silueta bude taková, jak naznačují oba autoři. Ti se totiž inspirovali špionážními fotografiemi prototypů Touringu, které přesně takovou střechu mají.

Zatímco X-Tomi šel cestou návrhu kombíku v konvenčním provedení, Chin automobil navrhl ve sportovní variantě M550i, která do příchodu nové M5 bude vrcholnou variantou řady 5. Zatím není jisté, zda model poháněný 4,4litrovým osmiválcem s dvěma turby o výkonu 340 kW a točivém momentu 650 N.m přijde i ve formě kombíku, je to ale velice pravděpodobné. Rychlé kombíky vyšší střední třídy od Audi Sport a AMG existují, a tak by BMW v tomto ohledu nemělo zůstávat pozadu.

Nová generace BMW řady 5 s karoserií bude na české trh oficiálně uveden 11. února 2017. Kombík dorazí se zpožděním, očekáváme jeho výstavní premiéru na jarním ženevském autosalonu. Ještě později by měl dorazit i nástupce 5 GT, který dostane sportovnější siluetu než dosud. Zatím však není jisté, jak se tento model bude jmenovat, ozývají se totiž zprávy, že bude nově nabízen jako řada 6.

David Bureš
Diskuze (0)